06 Ağustos 2013 16:57

PYD ile temaslar sürecek

Dışişleriİ Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, PYD Başkanı Salih Müslim’in ziyaretine ilişkin “Bu aşamada takvim ve tarih yok. Ancak temasların devam edebileceğini rahatlıkla söyleyebiliyoruz” dedi.Levent Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin

PYD ile temaslar sürecek
Paylaş

Dışişleriİ Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, PYD Başkanı Salih Müslim’in ziyaretine ilişkin “Bu aşamada takvim ve tarih yok. Ancak temasların devam edebileceğini rahatlıkla söyleyebiliyoruz” dedi.

Levent Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. PYD Başkanı Salih Müslim’in Türkiye temasında da bu konunun gündeme geldiğini belirten Gümrükçü, “Aldığımız sinyaller olumlu. Şu anda PYD Başkanının Türkiye ziyareti sonrasında verdiği demeçler de bu konuya değiniyor ve bu konuyu olumlu şekilde değerlendirdiklerini, önümüzdeki dönemlerde bu yönde temaslarda bulunacaklarını ifade ediyor” ifadelerini kullandı. Müslim’in yakın bir zamanda İstanbul ya da Ankara ziyaretinin olup olmayacağı konusunda Gümrükçü, PYD ile daha önce de görüşüldüğünü belirterek, “Son 2-3 ay içerisinde 2 kez görüşülmüştü ve Türkiye’de böyle bir görüşme gerçekleşmişti. Bu temasların devamı konusunda iki tarafın da karşılıklı bir mutabakatı var. Gerektiği sürece iki tarafın da programları uygun olduğu sürece bu temasların devam etmesi kararlaştırılmıştı. Ancak bu aşamada takvim ve tarih yok. Ancak temasların devam edebileceğini rahatlıkla söyleyebiliyoruz.” ifadesini kullandı.

Gümrükçü, Kürt Ulusal Konferansı’na Türkiye’nin katılımı konusunda belirlenmiş bir unsur bulunmadığını dile getirdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Şebnem, 4 Ekim’de Harbiye

SONRAKİ HABER

Şiddete karşı sergi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...