19 Mayıs 2011 03:55

Erdoğan'ın açılışını yapacağı yol çöktü

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, 20 Mayıs'ta Van'a yapacağı ziyaret sırasında açılışını yapacağı Bahçesaray yolunun 20 kilometresi açılışı yapılmadan çökmeye başladı bile. 2008 yılında yapımına başlanan yol bitmediği için tekrar ihaleye çıkarıldı.Katıldığı seçim mitinglerde "tesis a&c

Erdoğan'ın açılışını yapacağı yol çöktü
Paylaş

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, 20 Mayıs'ta Van'a yapacağı ziyaret sırasında açılışını yapacağı Bahçesaray yolunun 20 kilometresi açılışı yapılmadan çökmeye başladı bile. 2008 yılında yapımına başlanan yol bitmediği için tekrar ihaleye çıkarıldı.

Katıldığı seçim mitinglerde "tesis açılışları"nı yapan Başbakan Erdoğan, 20 Mayıs'ta Van'da yapacağı miting sırasında Bahçesaray yolunun açılışını da yapacak. Ancak 2008 yılında yapımına başlanan ve şu ana kadar 37 milyon 377 bin TL harcanan Bahçesaray-Çatak yolunun çalışmaları 3 yıldır devam ederken, bitirilmediği için tekrar ihaleye çıkarılıyor. Yolun Bahçesaray'dan Kirapet Geçidi'ne kadarki 20 kilometresi ise açılmadan köstebek yuvalarını andıran bir hal aldı. Açılışı yapılacak olan ve henüz bitirilmeyen yol, bir taraftan yapılırken diğer taraftan ise çöküyor.

'ÇÖKEN YOLUN AÇILIŞINI YAPACAK'

Yolun açılışının tek amacının seçim yatırımı olduğunu belirten BDP Bahçesaray İlçe Yöneticisi Nihat Meşe, sık sık "Artık kar nedeniyle kapalı olmayacak" denilen Bahçesaray yolunun eskisi gibi Mart ayı sonlarına kadar kapalı kaldığı ve değişen bir şey olmadığını kaydetti. Özelikle Kirapet Geçidine kadarki 20 kilometrelik bölümün tamamen çöktüğünü belirten Meşe, yolun şu an tekrar ihaleye çıkarıldığını ve AKP'ye yakınlığı bilinen Fidan'lar firması tarafından alındığını vurguladı. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IMF Başkanı Strauss-Kahn istifa etti

SONRAKİ HABER

Krom madeninde göçük: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa