06 Ağustos 2013 10:39

Halkapınar Deresi hastalık saçıyor!

Halkapınar Semti'nde uzun yıllardır akan ve bulunduğu semtten ismini alan Halkapınar Deresi, lağım ve atık sularından kaynaklı yeşil akarken, içerisinde tonlarca çöp ve kirlilik taşıyarak etrafa hastalık saçıyor. Derenin aktığı güzergahta bulunan esnaf ise yaşanan durumdan şikayetçi.İzmir'ın Halkapınar Semti'nde uzun

Halkapınar Deresi hastalık saçıyor!
Paylaş

İzmir'ın Halkapınar Semti'nde uzun yıllardır akan ve lağım sularının karıştığı Halkapınar Deresi, aşırı korkunç bir koku ve görüntü kirliği yaratmaya devam ediyor. İzmir'in en işlek caddelerinde olan Halkapınar Caddesi'nden ismini alan dere, lağım sularından kaynaklı yeşil akarken, içerisinde tonlarca çöp ve kirlilik taşıyarak etrafa mikrop saçıyor. Deredeki canlıların atık ve lağım sularından kaynaklı yaşayamadıkları görülürken, derenin etrafında yaşayan yurttaşlar ve esnaflar ise bu durumdan şikayetçi.

CANLILAR DA KİRLİKTEN KAYNAKLI ÖLÜYÖR

Halkapınar Deresi'nin yan tarafından kafe işleten Onur Okanlar, derenin kirli ve kötü koku saçmasından kendilerinin ve müşterilerin şikayetçi olduğunu söyledi. İzmir gibi büyük bir şehirde kentin ortasında derenin bu hala gelmesinin hiç bir açıdan açılanır bir yanının olmadığını dile getiren Okanlar, yetkililerin bu duruma bir an önce el atması gerektiğini kaydetti. Derenin kirliliğinden kaynaklı hastalık saçtığını belirten Okanlar, "Biz burada esnafız ve zamanımızın uzun bir bölümünü burada geçiyoruz. Buradaki havayı soluyoruz. Bu nedenle dere sadece görüntü kirliği yaratmıyor hastalıkta saçıyor" dedi. Belediyeye çağrıda bulunan Okanlar, "Hem işimizi hem de sağlığımızı etkileyen bu derenin bir an önce temizlenmesini istiyoruz. Sadece bize de zarar vermiyor. Derenin içindeki canlılar da kirlikten kaynaklı ölüyor" diye konuştu. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bayram sömürgenleri

SONRAKİ HABER

Hatay'da kaçakçılar ile asker arasında arbede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...