19 Mayıs 2011 03:37

Böyle oluyor bu ülkede gençliğin bayramı!

Antalya’da bu sene 18’incisi düzenlenen ‘Liselerarası Ulusal  Tiyatro Festivali’ 36 lisenin katılımıyla 4 Mayıs’ta başladı. Muğla’dan katılan Ortaca Lisesi öğrencilerinin, kendi ili içerisindeki diğer liseleri geçmesine rağmen festivale katılımda yaşadığı sıkıntılar sanata bakış açısını tekrar g&ou

Böyle oluyor bu ülkede gençliğin bayramı!
Paylaş
Berkay Akkuş

Keşanlı Ali Destanı’yla festivale katılamaya hak kazanan Ortaca Lisesi Tiyatro Grubu tüm yasal prosedürü tamamlamasına rağmen okul müdürü Şinasi Çövüt, tiyatro öğretmenini mesnetsiz iddialarla suçlayarak gençleri festivale göndermek istemedi. Müdür, gençlerin okulda prova yapması bile yasaklandı. Aileler müdürle görüşmelerindense bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine öğrenciler velilerin girişimiyle festivale katılabildiler. Gelişmelerle ilgili konuştuğumuz öğrenci velileri, müdürün tavrını eleştirdi.

BİR ZİHNİYET MESELESİ

Velilerden Mehmet Gökmen yaşanan olayın kimsenin kabul edebileceği bir uygulama olmadığını söyledi. Sorunun tiyatro öğretmeni Dilber Koç’un müdürle YGS eylemiyle ilgili konuşması olduğunu belirten Gökmen, bunun üzerine olmadık sorunlar bahane edilerek gençlerin festivale katılımını engellenmek istendiğini kaydetti. Yapılan uygulamanın tamamen sanata karşı bir sansür olduğuna dikkat çeken Gökmen, “Bir zihniyet meselesidir. Gençlerin sanatla uğraşmasında ne gibi bir sıkıntı olabilir” dedi. Gökmen veliler olarak olaya müdahale etmek zorunda kaldıklarını anlattı. Bir başka veli Sıdıka Gökdal ise “Eğer direnmeseydik, çocuklarımızda gelecekte her türlü yenilgiyi başta kabul ederlerdi” diye konuştu. (Antalya/EVRENSEL)


YİNE SORUŞTURMA KOMEDİSİ

Bugün 19 Mayıs. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Sopr Bayramı. Gençliği tehlike olarak gören anlayış işe on yıllardır egemenliğini sürdürüyor. Gençlerin her etkinliğine ceza verme, seslerini çıkarmalarından, taleplerini dile getirmelerinden rahatsız olma bu anlayışın tipik davranış biçimi. Tıpkı Akdeniz Üniversitesi yönetiminin yaptığı gibi.

Gayri ciddi soruşturmalarla gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi yine bir ilke imza attı. Daha önce bir profesöre ıslık çaldığı, (?,!) işareti kullandığı gerekçeleri ile iki kez kınama bir kez de maaş kesimi cezası veren üniversite yönetimi, bu kez de “Oyuncak tavuk ve oyuncak yumurta” attıkları iddiasıyla çok sayıda öğrenciye soruşturma açtı.

Üniversite yönetiminin verdiği birçok ceza İdari Mahkeme tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edilmesine karşın yönetim bu hukuksuz tavrını sürdürüyor. Öğrenciler haklarında açılan soruşturmayı şaşkınlıkla karşılarken, silah taşıma yaşının 18’e indiği ülkemizde; Üniversite içinde “oyuncak” taşımanın yasak olduğunu bilmediklerini ifade ettiler. Öğrenciler, soruşturmanın ceza ile sonuçlanması halinde hukuk mücadelesini sürdüreceklerini açıkladılar. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Halid: Diktatörlerin yıkılması mücadeleyi güçlendirir

SONRAKİ HABER

Direnişteki işçilere saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...