05 Ağustos 2013 19:00

Patrona zaten her daim tatil

Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerle yaklaşan bayram tatilini konuştuk. İşten atılma kaygıları nedeniyle maalesef isimlerini yazamadığımız işçiler, tatili basının sahil şeritlerine kitlenen objektiflerindeki gibi kutlamayacaklarını belirterek, “Zaten çok yoğun çalışıyoruz. Bayram tatilinde dinlenebilsek

Patrona zaten her daim tatil
Paylaş
Gönül Mutlu / Ekrem Ünal

Seramik fabrikasında çalışan 3 çocuk annesi bir kadın işçi, çalıştığı işyerinde zorunlu mesaiye kalındığını, yoğun çalışmadan dolayı yıllık izinlerini bile kullanamadıklarını söylüyor. Bayramda sadece 3 gün izin kullanacağını anlatan işçi, “Ömrümde hiç tatile gitmedim. Ya maddi durumum, ya da izin alma imkanım olmuyor.  Yozgatlıyım, sadece memlekete gidebiliyorum. Patronların imkanları var onlar tatile gider” diyor.

Yemek şirketinde çalışan bir kadın işçi, “Patronların lüks yerlerde tatil yaptığını biliyoruz, sizin tatil planınız nedir?​” sorumuza yanıtı “Patronların buradaki yaşamları zaten tatil. Biz izin hakkımızı bile zor alıyoruz. İzin zamanını patronun keyfi belirliyor. Biz de tatilde dinlenmeye bakıyoruz” oluyor.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nesrin Esirtgen, NO.3 Sergisi

SONRAKİ HABER

Karşıyaka’da Taş Heykel Sempozyumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...