05 Ağustos 2013 10:53

Birbirinizden farkınız yok

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) “Rojava’yı konuşuyoruz” başlığıyla düzenlediği forumda konuşan Ayhan Bilgen, Ortadoğu’da egemen olan bütün rejimlerin birbirlerini katliam yapmakla suçladığını, ancak hiçbir rejimin diğerinden kalır yanı olmadığını ifade etti. Prof. Dr. Gülseren Adaklı da, sermaye medyas

Birbirinizden farkınız yok
Paylaş
Suat İnal

HDK Ankara Meclisi tarafından önceki akşam Sakarya meydanında gerçekleştirilen ve yaklaşık iki yüz kişinin izlediği panel-forumda konuşan Barış Meclisi Üyesi ve gazetemiz yazarı Ayhan Bilgen, İslam dünyasında egemen olan rejimlerin giriştikleri katliamları birbirlerinin yüzüne vurduklarını örnekler vererek anlattı. Bilgen, “İşte bu yüzden bu coğrafyada bütün rejimler yıkılmalıdır” diye konuştu.

‘CEZAEVLERİNE ÇİÇEKLE Mİ GİRDİNİZ?​’

Başbakan Erdoğan’ın Suriye’deki bir cezaevi operasyonuna ait fotoğrafları göstererek “Bu katliamlara sessiz kalamayız” demesine, Beşar Esad’ın “Siz cezaevlerine çiçekle mi girdiniz” diyerek yanıt vermesini hatırlatan Bilgen, AB ülkelerinin demokrasi konusundaki ikiyüzlü tutumunun da Ortadoğu ve son olarak Mısır’da yaşanan gelişmelerle görüldüğünü söyledi.
Ortadoğu’daki halk isyanları başladığında “sokağın sesine kulak verin” diyen Erdoğan’ın Türkiye’de Gezi Parkı direnişini başladığında söylediklerini bir anda unuttuğunu, Gezi olaylarında ölen kişi sayısını küçükmüş gibi gösterdiğini ifade eden Bilgen, Başbakanın Mursi iktidarını eleştiren herkesi darbecilikle suçlayarak bütün dikkatleri Türkiye’den Mısır’a çekmeye çalıştığını söyledi.

Prof Dr. Nejla Kurul da Gezi sürecinde ortaya çıkan kardeşliğe vurgu yaptı. “Fırat’ın batısında da artık doğusunda olduğu gibi” yeni bir güç açığa çıktığını ifade eden Kurul, bu durumun Ortadoğu halklarının tamamında görüldüğünün altını çizdi.

‘GERÇEĞİ BIRAKMAYIN’

PROF. Dr. Gülseren Adaklı’da medyanın yaşananlara ilişkin rolüne dikkat çekerek, Rojava’dan sağlıklı ve net bilginin alınamadığına işaret etti. Suriye’de hangi gruplar kimle çatışıyor, nerede çatışıyor, neden çatışıyor net olarak bilemediğini belirten Adaklı, sermaye medyasına tutum alınması gerektiğinin altını çizdi. Adaklı, medyanın yığınsal olaylarda görmezden gelme tutumunu uzun süre sürdüremediğini belirterek, Gezi olaylarını örnek gösterdi. Adaklı, “Her şey sermayenin ve devletin elinde olmak zorunda değil. Biz medyanın görmezden gelemeyeceği şekilde davranmalıyız. Geleceğin sahibi biziz.  Gerçeği kimsenin eline bırakmak zorunda değiliz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Temmuz enflasyon rakamları açıklandı

SONRAKİ HABER

İzmir'de trafik kazası: 24 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa