05 Ağustos 2013 07:14

Hastane evimiz oldu

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 51 gündür çocuğunun iyileşmesini bekleyen Sami Elvan, “Bizim burada bedenimizin yarısı yatıyor” diyor. Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan 14 yaşındaki B.E’nin yaşam mücadelesi devam ediyor. Baba Sami Elvan, 51 gündür hastanenin evleri olduğ

Hastane evimiz oldu
Paylaş
Metin Akarsu

Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan 14 yaşındaki B.E’nin yaşam mücadelesi devam ediyor. Baba Sami Elvan, 51 gündür hastanenin evleri olduğunu söylüyor. “Bizim burada bedenimizin yarısı yatıyor” diyen Baba Elvan, çocuğunu vuran polisler hakkında hiçbir işlem yapılmamasına tepkili. 15 Haziran akşamı polis Gezi Parkını boşaltmak için saldırdığında diğer saldırılarıda  olduğu gibi, İstanbul’un birçok ilçesinde halk sokaklara çıktı.

B.E de o gece yaşanan saldırının ardından 16 haziran sabahı Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya çıktığında polisin hedef göstererek attığı gaz fişeğiyle başından yaralandı. O’nu vuran polisler dönüp ne olduğuna bakmadılar bile. Hastaneye mahalle arkadaşları yetiştirdi. Yakın mesafeden başından vurulan B.E’nin kafatasında kırıklar oluştu ve  51 gündür uyutuluyor. O yaşam savaşı verirken ailesi de suçluların bulunması için uğraşıyor. Bu taleple Taksim’de yapmak istedikleri basın açıklamasına bile polis saldırdı.

51 GÜNÜN YORGUNLUĞU

Ailesi de 51 gündür hastanede çocuklarının yeniden hayata dönmesini bekliyor. Baba Sami Elvan ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde buluşuyoruz. Gözlerinde ve yüzünde 51 günün verdiği yorgunluk okunuyor. Bu yorgunluk sesine de  yansımış. Birçok sıkıntı çektiklerini ve perişan olduklarını anlatıyor. Oğlunun vurulmasıyla ilgili tanıkları olmasına rağmen henüz mahkemeden tanıkların dinlenmesi için bir karar çıkmadığını dile getiriyor.

PATLAYICI DEDİKLERİ ÇATAPAT

B.E’nin ilk gün iki kez ameliyat olduğunu söyleyen Baba Elvan, çocuğunun üzerinden çıktığı söylenen patlayıcının bakkallarda satılan çatapat olduğunu bunları görmediklerini ve inanmadıklarını dile getiriyor. Baba Elvan, Bir çocuğun cebinden çıkan çatapatın suç unsuru olarak gösterilmesine tepki gösteren Elvan, “Onun için birilerini alacaksa mahallede ki bütün çocukları alması lazım polisin” diyor.

HASTANE EVİMİZ OLDU

“Bizim burada bedenimizin yarısı yatıyor” diyen Baba Elvan,  51 gündür hastanenin evleri olduğunu aktarıyor. Elvan, oğlunun tekrar aralarına döneceğinden emin. Aksi yönde bir düşünceleri hiç olmamış. Oğlunun başına glenlerle ilgili hiçbir adım atmayan siyasiler için ise hiçbir yorum yapmayacağını söylüyor. Gezi eylemleri sırasında polis kurşunuyla ölen Ethem Sarısülük’ün ‘terör örgütü üyesi’ gibi gösterilmeye çalışıldığını hatırlatan Elvan, oğlu için de aynı şeyin yapılmak istendiğine dikkat çekiyor.

BAŞKASININ BAŞINA GELMESİN

Henüz 14 yaşında olan oğlunun çevresine duyarlı ve saygılı olduğunu anlatan Elvan, mahallelilerin de B.E’yi çok sevdiğini söylüyor. “Benim O’nu anlatmam doğru olmaz. Gidin mahalleye sorun nasıl birisi olduğunu anlatsınlar” diyen Elvan, son olarak başka hiçbir çocuğun başına oğlunun yaşadıklarının gelmemesi dileğinde bulunuyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR'de sömürünün diğer adı 'aday işçilik'

SONRAKİ HABER

Darbecilikten ceza, kontrgerilladan beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa