04 Ağustos 2013 19:54

Fay hattı üstüne 2 bin 400 daire!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “riskli alan” ilan edilmesi amacıyla 3 Haziran’da Başbakanlığa sunulan Burdur’un kentsel dönüşüm bölgesi, 25 Temmuz tarihinde Resmi Gazete’de yayınmlanarak ilan edildi. Bakanlar Kurulunca onaylanan projeye göre Burdur kent merkezinde bulunan Karasenir ve Sinan Mahalleleri’nin

Fay hattı üstüne 2 bin 400 daire!
Paylaş
Yusuf Yavuz

İMAR PLANI 2 KATLI YAPILARA İZİN VERİYOR

Burdur Sivil Toplum Platformu ise Burdur Belediyesince hazırlanan yeni imar planında “riskli alan” olarak ayrılan ve 1. derece deprem bölgesi ilan edilen bölgede ancak 2 katlı yapılara izin verildiğini açıkladı.

Platform Başkanı Kemal Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in “kentsel dönüşüm müjdesi” olarak duyurduğu projeye göre 6 ila 8 katlı yapıların inşa edilecek olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

‘YOKSULDAN ALIP, YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR’

Söz konusu girişimle yoksul halkın konutlarının AKP’ye rant kapısı olarak sunulacağını ileri süren Arslan, “Kent merkezleri dışındayken, kentin büyümesi ile değerli hale gelen semtlerdeki dar gelirli yurttaşların yaşadığı bölgelerde AKP’nin ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri’ ile yoksulların konutları ellerinden alınıp sermayeye ve yandaşlara peşkeş çekilmektedir” diye konuştu.
Sosyal devletin görevinin, yoksul yurttaşların başını soktuğu yuvalarını yıkım kararı ile ellerinden alıp, onları sokağa atmak olmadığına işaret eden Arslan, riskli konutlarda oturan yurttaşların konutlarının sağlam hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Söz konusu alandaki yaklaşık 1300 hanede yaşayan yurttaşlar ise evlerinden tahliye edilecek. Burdur’da bu kadar kişinin yerleştirilebileceği kadar ev olmadığına dikkat çeken Arslan, bu nedenle diğer illerde yaşanan dramlardan daha ağır sonuçların doğacağını söyledi.  Arslan, şu çağrıda bulundu: “Tüm ülkede sergilediğiniz, dar gelirli yurttaşların evlerinin ellerinden alınmasına yol açan Kentsel Dönüşüm Projesinden vazgeçin. Riskli yapılara sahip yurttaşlarımıza kaynak sağlayarak konutlarını sağlamlaştırmalarına yardım edin. Aksi halde yaratacağınız karmaşa, ülkede uzun yıllar izleri silinmeyecek toplumsal travmalara neden olacaktır.  Dar gelirli yurttaşlarımızı da kentsel dönüşüm hilesi ile konutlarını kaybetmemeleri için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.” (Burdur/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamu sendikaları tekliflerini sundu

SONRAKİ HABER

Ortadoğu Ramazan’da da durulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa