18 Mayıs 2011 11:52

Blok adayları Batmanlılar gecesine katıldı

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3.Bölge Bağımsız Milletvekili Adayları Mustafa Avcı, Abdullah Levent Tüzel ile BDP Batman Milletvekili Adayı Bengi Yıldız Batmanlılar Derneğinin (BADER) düzenlediği Batman’ın il oluşunun 21’inci yılı etkinliğine katıldı.Florya’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tesisleri

Blok adayları Batmanlılar gecesine katıldı
Paylaş

Florya’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tesislerinde düzenlenen gecenin açılış konuşmasında söz alan BADER Başkanı Esfer Solmaz, birinci taleplerinin barış olduğunu söyleyerek kanın durmasını istediklerini söyledi. Çatışmasızlık sürecinin iyi değerlendirilmediğini ifade eden Solmaz, artık bu coğrafyada acı istemediklerini, hükümetin sorunu çözecek adımlar atması gerektiğini söyledi. Daha sonra söz alan Bengi Yıldız, Kürt halkının artık baskılara boyun eğmeyeceğini herkesin bilmesi gerektiğini söyledi. “Eğer barış elini tutmazsanız bir daha tutacak el bulamayacağınızı bilin” diyerek sorunun çözümü için bir kez daha çağrı yapan Yıldız, seçimlerde bir önceki döneme göre daha güçlü olarak Meclise gireceklerini dile getirdi. Yıldız, “İstanbul adaylarımızı sizlere emanet ediyoruz. Tüm adaylarımıza sahip çıkılmalı. Beni nasıl biliyorsanız Tüzel’i yüz kat daha iyi bilin” diyerek konuşmasını bitirdi.

‘SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’

Gecede söz alan Abdullah Levent Tüzel, KCK operasyonlarıyla göz altına alınan belediye başkanlarının halkın gerçek temsilcileri olduğu için göz altında olduklarını söyledi. Akan kanın durması için çok çalışacaklarını, Kürt sorununun çözülmesi için tüm olanaklarıyla çalışacaklarını vurgulayan Tüzel, başta ana dil hakkı olmak üzere tüm sorunların çözümü için çalışacaklarını belirtti. Tüzel, “Bu ölümler durmalı, akan kan durmalı ve barış sağlanmalıdır. AKP ve devlet Kürt halkının taleplerini karşılamıyor biz bunların savunucusu olacağız” diye konuşmasını bitirdi.  Daha sonra söz alan Mustafa Avcı konuşmasını Kürtçe yaptı. Konuşmalarının ardından hazırlanan plaketler sahiplerine verildi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bozlak: Kürt sorunu bütün halkların sorunudur

SONRAKİ HABER

Hastane doktorsuz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...