04 Ağustos 2013 19:29

DİSA patronu Türk Metal’i devreye soktu

UZUN süredir Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlülüğünü yok etmek isteyen Disa Otomotiv patronu Türk Metal Sendikasını devreye soktu. İki ay önce Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olmamak kaydıyla işe aldığı yeni işçileri fabrikaya noter getirerek Türk Metal Sendikasına üye yaptıran Disa Otomotiv patronu

DİSA patronu Türk Metal’i devreye soktu
Paylaş

UZUN süredir Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlülüğünü yok etmek isteyen Disa Otomotiv patronu Türk Metal Sendikasını devreye soktu. İki ay önce Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olmamak kaydıyla işe aldığı yeni işçileri fabrikaya noter getirerek Türk Metal Sendikasına üye yaptıran Disa Otomotiv patronu şimdi de Birleşik Metal-İş Sendikasına üye işçileri işten atmaya başladı.

Yeni işçilerden sonra eski işçileri de Türk Metal’e üye yapmak isteyen patron Birleşik Metal-İş üyelerini de sendika değişikliği yapmak için baskı yapmaya ve tehditler uygulamaya çalıştı. Bunda başarılı olamayan patron şimdiye kadar sekiz işçiyi işten attı.

‘İŞÇİLER ÜZERİNDE BASKI UYGULANIYOR’

İşçiler, patronun uygulamalarına Türk Metal Sendikasının da katıldığını dile getirerek, Türk Metal’in sendika değişikliği için işçiler üzerinde baskı uyguladığını iddia etti. Türk Metal Çorlu Şube Başkan ve yöneticilerinin Birleşik Metal-İş  üyesi işçileri arayarak “işine sahip çıkmak istiyorsan” veya “eski bölümüne gelmek istiyorsan” Türk Metal’e üye olmalısın diyerek tehdit yolu ile patronun ekmeğine yağ sürdüğünü belirten işçiler bütün bu baskılara rağmen sendika değiştirmeyeceklerini ifade etti.

AMELİYAT OLAN İŞÇİYİ ATTILAR

İşçiler, fabrikanın neredeyse kuruluşundan beri çalışıp Disa Otomotivi bu noktaya getiren işçileri bile bir çırpıda atan patrona öfkeliler. İşten atılan işçilerin içinde kalp ameliyatı geçirip istirahatinin bitiminde kontrole giderken işten atılan işçilerin de olduğunu belirterek, patronun hiçbir vicdan taşımadığını ve şimdiye kadar yaptıkları fedakarca çalışmanın boşa olduğunu söylüyorlar. (Tekirdağ/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çöp isyanı büyüyor

SONRAKİ HABER

‘Elgiz 13’ 40 yaş altı sanatçılarını ağırlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...