04 Ağustos 2013 18:46

Alaçatı’da Gezi paneli

İZMİR’in tatil beldelerinden Alaçatı, Türkiye gündemini ilgilendiren Gezi Direnişi başlıklı bir panele ev sahipliği yaptı.Birgün Gazetesi ev sahipliğinde, Alaçatı Belediyesi katkılarıyla Alaçatı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Gazeteci-Yazar Doğan Tılıç, Yazar Oğuzhan Müftüo

Alaçatı’da Gezi paneli
Paylaş

Birgün Gazetesi ev sahipliğinde, Alaçatı Belediyesi katkılarıyla Alaçatı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Gazeteci-Yazar Doğan Tılıç, Yazar Oğuzhan Müftüoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu katıldı. Gazeteci-Yazar Doğan Tılıç, Ana akım medyada bazı kalemlerin, Gezi’ye övgüler düzerken; örgütsüzlüğü övdüğünü dile getirdi. Bu kalemlerin, Örgütsüzlükle bir yere varılacağına dair çıkarsamada bulunduklarını ifade eden Tılıç, bunun doğru olmadığına “Bu türden toplumsal hareketler birdenbire ortaya çıkıp yaygınlaşabilirler, ne zaman nereye kadar gideceği, onun sağlam ve ciddi örgütsel yapıya kavuşmasıyla mümkün olur diye düşünüyorum” sözleri ile karşı çıktı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, Gezi eylemlerine, İzmir Gündoğdu ve Ankara’da katıldığını belirterek, “Gezi eylemlerinde, kimse kimsenin sayısına bakmadı. Sen benim güdümüme gireceksin, demedi. İktidarın en çok korktuğu şey de buydu. Farklı kesimler birlikte durdu.” Şeklinde konuştu. Moroğlu, ayrıca eylemlerde gençlerin verdiği mesaj ve çıkarılacak derslerin herkes için önemli olduğunu belirtti.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BDP Gençlik Meclisi'nin yürüyüşüne polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

Yakto forumu umut veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...