18 Mayıs 2011 11:41

TTB: Şiddet uygulayan kaymakam hâlâ görevinde mi?

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde bir kadın hekime sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan kaymakamın halen görevde olup olmadığını sordu.Bilaloğlu dün yaptığı yazılı açıklamada, bir kadın hekimin 24 Nisan günü, görev yaptığı Diyarbakır Kocaköy’de il&ccedi

TTB: Şiddet uygulayan kaymakam hâlâ görevinde mi?
Paylaş

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde bir kadın hekime sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan kaymakamın halen görevde olup olmadığını sordu.

Bilaloğlu dün yaptığı yazılı açıklamada, bir kadın hekimin 24 Nisan günü, görev yaptığı Diyarbakır Kocaköy’de ilçe kaymakamının sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını hatırlattı. Neredeyse 1 ay geçtiğini, o günden bu yana olayla ilgili tek bir soruşturma açıldığını hatırlattı. Bilaloğlu, “Oysa Kayseri’den başhekim bir meslektaşımız 13 Mart mitingine katıldığı için 2 gün sonra Başhekimlik görevinden alınmıştı. Evet, sadece 2 gün sonra” dedi.

‘AKP’Lİ OLMAYAN HEKİMLERİN İŞİ ZOR’

Sağlık Bakanına birden fazla kez hatırlatmalarına karşın meslektaşları başhekimin hâlâ görevine iade edilmediğini belirten Bilaloğlu, “Anlaşıldığı kadarıyla AKP’li olmayan başhekimlerin işi zor. AKP’nin politikalarına denk düşmeyen, örneğin mitinge katılarak bunu da ifade eden yöneticiler Sağlık Bakanlığı bünyesinde iki günde görevden alınabiliyor” dedi.

“Peki İçişleri Bakanlığında nasıl oluyor?​” diye soran Bilaloğlu, muhtemelen orada da aynı kuralın geçerli olduğunu ifade etti. Bilaloğlu: “Kocaköy Kaymakamı ne yapmış? Sonuç olarak; AKP’nin sağlık politikasını ‘şiddet’le benimsemiş! Yani, AKP’nin sağlık politikasının özel bir ayağını oluşturan hekime yönelik küçük düşürücü, aşağılayıcı üsluba uygun ‘şiddetli’ bir tutum izlemiş. Hekime yönelik artan şiddeti görmezden gelen ve ‘Her zamankinden farklı bir artış olduğuna dair veri yok’ diyen Sağlık Bakanı ile uyumlu bir ‘hat’ içerisinde tavır göstermiş. Kısacası görevden almayı gerektirecek bir durum yok!” değerlendirmesini yaptı.

BAŞBAKAN HEKİMLERİ HEDEF ALIYOR

Hükümetin ve partinin en başı olarak Başbakanın, “Sağlıklı nefese devleti feda eden bir anlayışta” olduğunu belirten Bilaloğlu şunları ifade etti; “Bu anlayışın devamı olarak devletle birlikte bu devletin memuru olan olmayan bütün hekimleri de feda etmekte sıkıntı duymuyor ve meydan mitinglerinde durumu halka tasvir ediyor:  ‘Doktor efendi.. muayenehanesine davet ederdi. Giderdik muayenehaneye ‘money money’ derdi. Paran varsa ne ala, yoksa yanmışsın’.
Bu seçimde AKP Mecliste yer alan iki partiyi, Kürt halkını ve hekimleri hedefe koymuş durumda. Seçim propagandasında ‘hekim düşmanlığı’ (da) özel bir yere sahip. Kabul etmesek de anlıyoruz, çünkü Başbakanı tanıyoruz.”

KAYMAKAMA NİYE İDARİ İŞLEM YAPILMADI?

Son olarak Kaymakama yönelik herhangi idari bir önlemin alınmamasını kavramalarında Cumhurbaşkanının şifre skandalı nedeniyle ÖSYM Başkanına yönelik izlenen tutuma açıklık getiren, “Dere geçerken at değiştirilmez” sözlerinin yardımcı olabileceğini belirten Bilaloğlu, “Gerekçe her ne olursa olsun ve yapan/uygulayan her kim olursa olsun hekime/sağlıkçıya yönelik şiddet,  kısacası şiddet kabul edilemez” dedi.

TTB olarak bu izlenen politikaları, şiddeti, şiddeti körükleyen uslubu ve özel olarak bir kadın meslektaşlarına yönelik darp karşısında tutum geliştirmeyen hükümeti 1 Haziran günü –bir kez daha- kınayacaklarını hatırlattı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Hamzaoğlu’na dava haksız ve kaygı verici’

SONRAKİ HABER

Halk AKP’ye seçimde cevap verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...