04 Ağustos 2013 17:24

Twitter’a ‘tehdit’ butonu geliyor

TWİTTER’ın İngiltere’deki patronu Tony Wang taciz şikayetleri nedeniyle ‘Suistimali İhbar Et’ seçeneği ekleneceğini duyurdu.Hürriyet’in haberine göre, özellikle İngiltere’de giderek daha fazla kullanıcının Twitter’da maruz kaldıkları tehdit ve tacizlerden şikayet etmesi üzerine şirketin bu ülkedeki pat

Twitter’a ‘tehdit’ butonu geliyor
Paylaş

Hürriyet’in haberine göre, özellikle İngiltere’de giderek daha fazla kullanıcının Twitter’da maruz kaldıkları tehdit ve tacizlerden şikayet etmesi üzerine şirketin bu ülkedeki patronu Tony Wang özür diledi.

Wang, kadınlara yöneltilen tecavüz ve bombalama tehditlerinin ‘kabul edilemez’ olduğunu belirterek ‘O kadınlardan şahsen özür diliyorum. Kullanıcılarımızı suiistimalden korumak için daha iyisini yapabiliriz ve yapacağız’ dedi.
2 kişinin gözaltına alındığı toplam 7 tehdit vakasını İngiliz polisi soruşturmaya devam ederken Twitter bir adım daha attı. Site kurallarına, kullanıcıların diğerlerini ‘Suistimalden ve tacizden edemeyeceği’ de eklendi.
Ayrıca yakında tüm platformlarda Twitter’a bir ‘Suistimali İhbar Et’ seçeneği eklenecek. Kural dışı davranışları belirlemek üzere ek kadro da görevlendirildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Polis geldi imdat!

SONRAKİ HABER

Halk TV Sunucusu: Polisten tehdit aldım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...