04 Ağustos 2013 17:22

Polis geldi imdat!

Taksim’de dün akşam yapılmak istenen eyleme acımasızca saldıran polis, onlarca kişiyi rastgele gözaltına aldı, işyerlerine girdi, bir ocakbaşında dürüm yiyen iki kişiyi yerlerde sürükledi. Polis o kadar ileri gitti ki bir kafenin önünde sigara içen genci bile tehdit etti.İki gün önceden #milyonlartaksime diye sosya

Polis geldi imdat!
Paylaş

İki gün önceden #milyonlartaksime diye sosyal medyadan çağrısı yapılan eylem için halk değil adeta polis bir araya geldi. Polis öğle saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nin her ara sokağında yığınak yaptı. Galatasaray Lisesi önünde ilk olarak 19.30’da bir araya gelen gruba biber gazıyla saldırdı. Bu saldırının ardından İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda polis terörü yaşandı. Polis, İstiklal’de gezen, duran, alışveriş yapan, yemek yiyen  herkese plastik mermi attı, TOMA’lardan su sıktı. Polisin saldırısı sabaha kadar sürdü.

YERLERDE SÜRÜKLEDİLER

Kameralara yansıyan görüntüler ise polisin herkese saldırdığını gözler önüne serdi. Polisin İstiklal Caddesi’nde bir ocakbaşında oturan iki adama bir anda saldırdığı görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Görüntüde bir grup polis ocak başının önünden geçerken bir anda iki yaşlı adama saldırmaya başlıyor. Görüntülerde yaşlı adamların yerlere yatırıldığı ve üstüne basıldığı görülüyor. Çekilen görüntülerde polisin ocakbaşını dağıtarak bazı kişileri gözaltına aldığı, ‘siz kimsiniz lan’ diye bağırdığı duyuluyor. Yine görüntülerde polislerden birinin, yaşananların kayıt altına alınmaması için diğer polislere ‘basını dışarı çıkart’ diye bağırdığı da görülüyor.

NİYE SİGARA İÇİYORSUN LAN?

Yine kameralara yansıyan bir başka görüntüde, 5 polis İstiklal Caddesi’nde oturan ve sigara içen bir gence saldırıyor. “Ne sigara içiyorsun lan ramazan ramazan” diye genci tehdit eden polis, gencin karşılık vermesi üzerine “Bükme lan ağzını öyle bir de” diyerek gencin üzerine yürüyen polis küfür de ediyor. Polisler yaşananların kayıt altına alındığını görüyor ve bu kez de çekim yapan gence saldırarak görüntüleri almaya çalışıyor.

Polis bütün gece devam eden saldırılarında Mis Sokak’ta bulunan bütün cafe ve barlara girerek insnaları gözaltına almak  istedi. Sokağın ortasına barikat kuran polis, içeri basın da dahil kimsenin girmesine izin vermedi. Polis uzun süre Mis Sokak’tan ayrılmadı.

4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA PLASTİK MERMİ

Bütün gece süren saldırılarda ilginç görüntüler ortaya çıkarken, polis yer yer boş sokaklarda koştu, çevik kuvvet ekipleri birbirlerine karşılıklı barikat kurdu. 4 yaşındaki Efecan isimli çocuğun polisin attığı plastik mermiyle kaşından yaralandığı iddia edildi. TOMA’lardan  sıkılan kimyasal su nedeniyle birçok kişinin vücudunda yanıklar oluştu. Sabaha kadar devam eden saldırıda İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç gözaltı sayısının 41 olduğunu açıkladı. Gözaltına alınanlar Vatan’da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Google’da yeni uygulama

SONRAKİ HABER

Twitter’a ‘tehdit’ butonu geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...