04 Ağustos 2013 17:13

Ücretlerini alamayan işçiler şeflerini alıkoydu

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde 500 kişilik yurt binası ve sosyal tesisi inşaatında çalışan 24 işçi, 2 aydır maaş alamadıkları iddiasıyla şantiyede malzeme ve işçi sorumlusunun şantiye dışına çıkmasına izin vermedi.Dün 2,5 aydır maaşlarını alamayan 24 işçi,taşeron firma yetkilisine ulaşmaya çalıştı. Firma

Ücretlerini alamayan işçiler şeflerini alıkoydu
Paylaş
Yoldaş Taş

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde 500 kişilik yurt binası ve sosyal tesisi inşaatında çalışan 24 işçi, 2 aydır maaş alamadıkları iddiasıyla şantiyede malzeme ve işçi sorumlusunun şantiye dışına çıkmasına izin vermedi.

Dün 2,5 aydır maaşlarını alamayan 24 işçi,taşeron firma yetkilisine ulaşmaya çalıştı. Firma yetkilileri ise kendilerine borçlarının olmadığını söyledi. Malzeme ve işçi sorumlusu da bayram izni gerekçesiyle şantiyenin anahtarını alarak gitmek isteyince işçiler sorumlu Abdullah Temur’a anahtarları vermedi ve Temur’un şantiye dışına çıkışına da izin vermedi.

“SİGORTASIZ ÇALIŞIYORUZ”

24 işçi adına konuşan Kenan Karayağız, Ordu’dan geldiklerini belirterek, yevmiye olarak 100 TL’ye anlaştıklarını ancak 2 aydır da paralarını alamadıkları söyledi. Taşeron firmanın bazı işçilerin sigortasını göstermediğini ve kötü koşullarda barındıklarını belirten Karayağız; “İki aydır paralarımızı alamıyoruz. Buna rağmen çalışmamızı sürdürdük ve şimdiye kadar da işimizi aksatmadık. Bayram izni için malzeme ve işçi sorumlusu olan Abdullah Temur bizden şantiyenin anahtarını istedi. Bizlere de ‘Şantiyeyi boşaltın memleketinize dönün’ dedi. Biz buradan paramızı almadan gitmeyeceğiz, bizim paramızı ödesinler, biz burada ailemizin geçimi için iki aydır rezillik çekiyor güneşin altında tehlikeli ve iş güvenliği olmayan bir ortamda çalışıyoruz” diye konuştu.

TRİLYON KAZANIYORLAR AMA İŞÇİNİN PARASINI ÖDEMİYORLAR

İşçilerden Nurettin Arslan taşeron firma Atalay inşaatın sahibinin CHP Sivas İl Başkanı İnşaat Mühendisi Ulaş Karasu olduğunu, zaman zaman şantiyeye gelerek hesapları kontrol ettiğini ve incelemelerde bulunduğunu belirterek; “İşçiyiz, emekçiyiz diye sırtımıza vuruyorlar. İhale alıyorlar trilyonlar kazanıyorlar ancak işçinin parasını ödemiyorlar. Burada çalışan arkadaşlarımızın bazılar evli ve çocukları var bir çoğu da üniversite öğrencisi, hakkımızı almadan buradan gitmeyeceğiz” diye konuştu. Şantiye malzeme ve işçi sorumlusu Abdullah Temur’un borcumuzu ödedik sözlerine karşı çıkan Kenan Karayağız, “Ekip başımız Ali Göç ve Ayhan Gayır ile Nazilli’ye geldiğimiz hafta yaptığımız işin zarar olduğunu söylediler. Ulaş bey ile görüşerek işi bırakacağımızı söylediler. Onlarda işi bırakmamızı söyleyerek zararı karşılayacaklarını söylediler. Hatta bununla ilgili yazılı bir belge de verdiler. Ama şimdi de bizlerin maaşlarını ödemiyorlar. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi. Bir süre sonra işçiler eylemi sonlandırırken, Alıkonan Abdullah Temur şikayetçi olmadı. İşçiler yasal haklarını arayacaklarını ve haklarını alana kadar şantiyeden çıkmayacaklarını söylediler. (Aydın/EVRENSEL)    

ÖNCEKİ HABER

Çifte Minareli Medrese’nin kalıntılarının üzeri kapatıldı

SONRAKİ HABER

‘İnternet aşkları daha istikrarlı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...