03 Ağustos 2013 16:44

HDK: Emekçilerin taleplerini karşılayın

HDK Yürütme Kurulu yaptığı açıklamayla Hükümete, grev ve direnişte bulunan işçiler ile birlikte hükümetin tavrından dolayı çözümsüzlüğe sürüklenen TİS görüşmelerinde kamu emekçilerinin taleplerinin karşılanması çağrısında bulundu.Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Y&u

HDK: Emekçilerin taleplerini karşılayın
Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, grevde ya da çeşitli biçimlerde direnişlerini sürdüren işçilerin ve hükümetin tavrından dolayı çözümsüzlüğe sürüklenen TİS görüşmelerinde kamu emekçilerinin talepleri karşılanması çağrısında bulunmak amacıyla yazılı açıklama yaptı. AKP hükümetinin Gezi Direnişi'nde yükselen özgürlük ve demokrasi sesini "boğmak" için çaba içerisinde olduğu belirtilen açıklamada, "Tüm şiddet yöntemlerini kullanan, saldırıları ölümlere, sakatlanmalara, yaralanmalara ve tutuklamalara vardıran hükümet şimdi de işçi ve emekçilerin grev ve direnişlerini hedefe koymuş bulunuyor. Binlerce metalürji işçisinin ve 2,5 milyon kamu emekçisinin başlayan TİS görüşmeleri hükümetin tutumundan dolayı çözümsüzlüğe sürükleniyor" diye kaydedildi.

AKP hükümetinin insanca yaşanır bir ücret, iş güvencesi ve baskıların durdurulması taleplerini yok saymaya devam ettiği belirtilen açıklamada, "Ne Ramazan, ne bayram dinleyen, sıra işçilerin taleplerini karşılamaya gelince sağır sultanı oynayan AKP, şimdi de kulaklarını işçi taleplerine kapatmış bulunuyor. Hükümet sendikaları, meslek odalarını, özgür basını, demokratik hak ve özgürlükleri savunan yazar, gazeteci akademisyen ve sanatçıları hedefe koyuyor. Sendikaların yetkileri budanıyor, BEDAŞ'ta ve onlarca işyerinde olduğu gibi sendikalaşmak isteyen işçilerin kapı dışarı edilmesine göz yumuluyor. TMMOB'un rantı etkileyen yetkilerini ortadan kaldıran, DİSK'i 1 Mayıs kutlamalarından dolayı yargılamaya kalkan, yandaş olmayan sendikayı hedefe koyan AKP Hükümeti, iş, barış ve özgürlük talepleri için greve ve direnişe çıkan işçi ve emekçilere saldırmaya devam ediyor" denildi.

'İŞÇİLERİN VE KAMU EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİ KARŞILANMALI'

Süren toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine greve başlayan İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) işçilerinin, MMK Metalürji işçilerinin, İZENERJİ işçilerinin ve hükümetin tavrından dolayı çözümsüzlüğe sürüklenen TİS görüşmelerinde olan 2,5 milyon kamu emekçisinin taleplerinin karşılanması çağrısı yapılan açıklamada, "Halkların Demokratik Kongresi, iş, barış ve özgürlük mücadelesinde işçi ve emekçilerin yanındadır. Her inançtan her dilden her bölgeden işçi ve emekçilerin birliği, örgütlenmesi, zaferi için mücadeleye güç ve destek vermeye devam edeceğiz. İZENERJİ, İSDEMİR ve MMK işçilerinin, halen çeşitli biçimlerde direnişlerini sürdüren işçilerin ve kamu emekçilerinin talepleri karşılanmalıdır. AKP, hem üretim hem de yaşam alanlarını denetim altına almaya işçi ve emekçilerin taleplerini engellemeye çalışıyor. Ezilen halklar, işi ve geleceğinin mücadelesini veren işçi sınıfı, kamu emekçileri, eşit ve özgür bir Türkiye için mücadele eden halkımız kazanacaktır" diye belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

Tribün bizim tezahürat bizim

SONRAKİ HABER

Rizeli iki eltinin inadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...