18 Mayıs 2011 11:17

Alman askerleri sivillere ateş açtı

Afganistan’ın kuzeyinde bulunan Tachar bölgesinde dört sivilin öldürülmesini protesto eden halka Afgan polisi ve Alman askerleri ateş açtı.En az 11 insanın hayatını kaybettiği, 50’den fazla insan yaralandı. Dün Alman televizyonlarında ve internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Tachar bölgesinde bulunan Talokan kentin

Alman askerleri sivillere ateş açtı
Paylaş

En az 11 insanın hayatını kaybettiği, 50’den fazla insan yaralandı. Dün Alman televizyonlarında ve internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Tachar bölgesinde bulunan Talokan kentinde ISAF’a bağlı askerler tarafından açılan ateş sonucu bir gün önce dört kişinin öldürülmesini protesto etmek üzere halk bir araya gelerek protesto gösterisinde bulundu. Bölgedeki ISAF gücünü temsil eden ve 40 Alman askerin bulunduğu kampa doğru yürüyüşe geçen 100 kişilik bir grup önce Afgan güvenlik güçleri sonra da Alman polislerinin ateşi altında kaldı.

Kısa bir süre sonra dağılan halk kısa bir süre içinde yeniden bir araya geldi ve kent halkının da katılımıyla binlerce kişiye ulaşıldı. Yeniden Alman askerlerinin bulunduğu kampa doğru yürüyen göstericilere bir kez daha Afgan polisler ve Alman askerlerce ateş açıldı.

Bölge valisi Abdul Cabar Takwa, polis ve Alman askerlerinin açtığı ateş sonucunda çok sayıda kişinin öldüğünü doğruladı.  Vali, Alman askerlerinin göstericilere değil de havaya ateş açtığını ileri sürse de, çok sayıda insanın ölmesi, doğrudan halkın üzerine ateş edildiğini gösteriyor. Çatışmadan sonra bölgedeki geriliminin devam ettiği haber veriliyor. Bir kaç hafta önce de Masar-i Şerif kentinde benzer bir gösteri olmuştu. Almanya’da Sol Parti dün bir açıklamada bulunarak Alman askerlerinin sivillere yönelik yaptığı saldırının açığa kavuşturulmasını, Afganistan’da bulunan Afgan askerlerinin derhal geri çekilmesini talep etti. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ailelerine para gönderemedikleri için intihar ediyorlar

SONRAKİ HABER

Nükleer karşıtları mitinge hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...