18 Mayıs 2011 11:12

Ailelerine para gönderemedikleri için intihar ediyorlar

Birleşik Arap Emirlikleri’nde ve özellikle ticari merkez Dubai’de çalışan Hintli işçilerin intiharları endişe verici bir şekilde sürekli artıyor. Yerel medya ve Hindistan’ın bölgedeki konsolosluğuna bağlı kaynakların açıklamalarına göre bu yılın ilk dört ayında 27 Hintli intihar etti. Geçen yıl işsizliği

Ailelerine para gönderemedikleri için intihar ediyorlar
Paylaş

Son günlerde üç Hintlinin intihar etmesi medyada geniş yer alınca Hindistan konsolosluğu açıklama yapmak zorunda kaldı. İstatistiklere yansıyan vakalara göre Dubai’de intihar edenler arasında Hintliler ilk sırada yer alıyor. Hindistan Konsolosluğuna 2008-2009 yıllarında toplam 260 kişi intihar ederek hayatını kaybetti.  Hindistan Başkonsolosu Sanjay Verma, “Herhangi bir intihar vakası endişe vericidir. İnsanlarımıza, danışmanlarımızdan yardım almaları için ulaşmaya çalışıyoruz” dedi. Verma, intihar edenlerin büyük çoğunluğunun ‘mavi yakalı’ yani fazla kalifiye olmayan inşaat işçileri gibi vatandaşlar olduğunu ve ekonomik sıkıntılarından dolayı intihar ettiklerini belirtti.

Geçen hafta 38 yaşında bir inşaat işçisi dünyanın en yüksek binası Burç Halife’nin 147’inci katından kendini attı. Yine yakın zamanda başka bir inşaat işçisi Şarja Arap emirliğinde kendini tavana asmış şekilde ölü bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Seçim öncesi medya yine yeniden tasarlanıyor

SONRAKİ HABER

Alman askerleri sivillere ateş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...