02 Ağustos 2013 21:58

Hacettepe Üniversitesinde gizli ağaç kıyımı

HACETTEPE Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü genişletme çalışmaları sırasında 10 yıllık ağaçlar rastgele bir biçimde kesildi. Kıyımı görüntülemek isteyen öğrenciler saldırıya uğradı.Hacettepe Üniversitesinin yaz aylarında inşaat sahasına dönmesine alışık olan öğrenciler,  oturduklar

Hacettepe Üniversitesinde gizli ağaç kıyımı
Paylaş
Serhat Ertuğrul

Hacettepe Üniversitesinin yaz aylarında inşaat sahasına dönmesine alışık olan öğrenciler,  oturdukları Beytepe Kampüsü çimlerine aniden giren kepçelerin ağaçları işaretleme yapılmadan ve yaşlarına bakmadan yıkılmasına tanık oldu.
Ağaçların kesildiğini gören öğrenciler ve öğretim görevlileri, inşaatı durdurmak ve bilgi almak için genel sekreterlikle görüştü. Gelen tepkiler üzerine Üniversiteden yapılan açıklamada, projenin değiştirilip alanda herhangi bir ağaç kesimin yapılmayacağı, gerekirse ağaçların taşınacağı, üniversitenin ağaçları öğrencilerin düşündüklerinden daha çok düşündüğü ifade edildi.

KAÇAK KESİMİ GİZLEME ÇABASI

Fakat ertesi gün inşaat başladı. İnşaat firmasının elemanları 10 küçük huş ağacı, 4 tane 20 yaş üzeri çam ağacı, 3 tane 10 yaş üzeri meyve ağacı keserek inşaata başladı.
Ağaçları taşımak yerine rastgele, hiçbir işaretleme olmadan tamamen çalışanların insafına bırakılan kesimi fotoğraflamak isteyen öğrenciler ise inşaat firması görevlilerinin hakaretlerine ve saldırılarına maruz kaldılar. Kaçak kesim sonrası açığa çıkan kökler toprakla kapatılarak gizlenmeye çalışıldı. Ağaçların sökülmesinin ardından oluşan çukurlar ise kumla kapatıldı.  

İŞİN UZMANLARI ÜNİVERSİTEDE

Duyarlı öğrenciler ve öğretim görevlileri rektörün geldiği ilk günden beri Beytepe’nin doğasına ve hayvanlarına sahip çıkma sözü verdiğine dikkat çektiler. Hacettepe’de kesimlerden önce bilgi alınabilecek biyoloji, çevre mühendisliği gibi bölümler olmasına rağmen, neden inşaat öncesi bu bölümlerin bilgisine başvurulmadığı merak konusu. Öğrenciler, yeni Hukuk Fakültesi binası, Konservatuvar binası ve Kongre Merkezi binası çevresinde devam eden inşaatların aynı şekilde hiçbir koruma tedbiri olmadan sürdürüldüğünü, Hacettepe’nin küçük bir Türkiye kopyası gibi inşaat furyasına kapıldığını söylediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarihin peşkeşine yasal kılıf

SONRAKİ HABER

Sömürüde de birinci

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa