02 Ağustos 2013 21:41

Kireçlik için kulaç attı

KARADENİZ Ereğli Kireçlik Koyu’nda yapılmak istenen termik santrale karşı etkinlikler devam ediyor. Engelli Milli Sporcu Kemal Özdemir, Kireçlik Koyu’nda termik santrallere karşı yüzdü.Milli Sporcu Kemal Özdemir, kıyıya köylülerin alkışları ve sloganları arasında çıktı. Özdemir yaptığı konuşmada “Bi

Kireçlik için kulaç attı
Paylaş

Milli Sporcu Kemal Özdemir, kıyıya köylülerin alkışları ve sloganları arasında çıktı. Özdemir yaptığı konuşmada “Bizler temiz hava solumak istiyoruz Doğanın bize verdikleri ile yaşamak istiyoruz Pencerelerimizi kapatıp yasamak zorunda kalmak istemiyoruz. Termik santrale hayır” dedi. Ereğli Çevre Platformu’nun gerçekleştirdiği etkinlikte köylü kadınlar ve çocuklar “Termik yapma boşuna yıkacağız başına”, “Termik demek ölüm demek” sloganlarını atarak tepkilerini dile getirdi.

SATILIK KÖY YAZALIM

Kireçlik koyunda balıkçılık yapanlar da Kireçlik ve çevresinin kıyı boyunca balıkların yumurtalarını bıraktıkları yer olduğunu, deniz canlılarının yok olmasına seyirci kalamayacaklarını dile getirdiler. Muhtarlar “Bizler termik santral istemiyoruz çocuklarımıza güzel bir doğa bırakmak istiyoruz. Burada termik santral yapıldıktan sonra kanserden ölümleri çaresizce izleyemeyiz. Bizler buraya termik santral yaptıracaksak şimdiden köylerimizin girişine satılık köy yazalım ve köylerimizi terk edelim. Termik santral yaptırmayacağız” açıklamasını yaptı.
3 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30’da Milli Sporcu Kemal Özdemir’in katılımıyla Karadeniz Ereğli sahil bandında benzer etkinlikleri gerçekleştirecek olan Ereğli Çevre Platformunun başlattığı imza kampanyası da sürüyor. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu ne yaman çelişki böyle!

SONRAKİ HABER

Tarihin peşkeşine yasal kılıf

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...