02 Ağustos 2013 22:51

Kılıçdaroğlu: İstanbul valisi neye güvenerek Silivri'ye yasak getiriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi tarafından Ergenekon duruşmasında bölgedeki toplanmaların ‘kanunsuz’ olarak değerlendirilmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Binanın etrafına gitmek ne zamandır suç olmaya başladı. Hangi gerekçeyle yasaklıyor. Valinin başka görevi yo

Kılıçdaroğlu: İstanbul valisi neye güvenerek Silivri'ye yasak getiriyor
Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 5 Ağustos’ta görülecek olan Ergenekon davasının karar duruşmasına ilişkin alınan kararları açıkladı. Mutlu, mahkeme kararı gereği duruşma salonuna izleyici alınmayacağını belirterek, “Bu nedenle vatandaşlarımızın mahkeme bölgesine gelmesine gerek kalmamıştır. Bu bölgedeki toplanmalar kanunsuz olarak değerlendirilecek.” açıklamasında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı VIP salonu çıkışında Mutlu’nun açıklamalarını değerlendirdi. Ülkede yargının bağımsız olmadığını, siyasallaştığını savunan Kılıçdaroğlu, “Duruşma salonuna kimlerin girip girmeyeceğine yargıç karar verir. Vali ne zamandan beri yargıçlık görevini üstlenmeye başladı. Gezi Parkı’yla ilgili anladık, Tayyip Bey'den talimat alıyorsunuz. Yargıya müdahale konusunda da mı Tayyip Bey’den talimat almaya başladınız. Türkiye’de demokrasinin olmadığı, yargının bağımsız olmadığı net şekilde ortaya çıkmış durumda. Böyle bir şeyi anlamak mümkün değil.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Salona girişler mahkeme tarafından yasaklandı. Vali, mahkemenin çevresi konusunda kanunsuz açıklaması yaptı.” şeklinde hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, “Salona girişleri, hadi yargı yasakladı diyelim. Binanın etrafına gitmek ne zamandır suç olmaya başladı. Hangi gerekçeyle yasaklıyor. Valinin başka görevi yok mu? Sanık yakınları var, peki bu yakınları nereden izleyecekler duruşmayı. Olacak şey mi? Demokrasiye yakışan tutum değil.” ifadesini kullandı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bilgi edinme hakkının önündeki engeller kaldırılsın

SONRAKİ HABER

Performans sistemi işten çıkarma yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...