02 Ağustos 2013 17:51

Ergenekon davasının karar duruşmasına izleyici alınmayacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Silivri'de görülecek olan Ergenekon davasının karar duruşması öncesi yaptığı açıklamada, duruşma salonuna sanık yakınları da dahil hiç kimsenin alınmayacağını ve Silivri'de yapılacak tüm gösterilerin yasaklandığını açıkladı.İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet

Ergenekon davasının karar duruşmasına izleyici alınmayacak
Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Silivri'de görülecek olan Ergenekon davasının karar duruşması öncesi yaptığı açıklamada, duruşma salonuna sanık yakınları da dahil hiç kimsenin alınmayacağını ve Silivri'de yapılacak tüm gösterilerin yasaklandığını açıkladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar 5 Ağustos'ta Silivri'de görülecek olan Ergenekon davasının karar duruşmasına ilişkin İstanbul Valiliği'nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamada Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonu ve çevresinde alınan güvenlik önlemlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu. Vali Mutlu açıklamasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülecek olan duruşmada, mahkemenin de verdiği karar doğrultusunda duruşma salonuna yalnızca tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müdafileri, milletvekilleri ve basın mensuplarının alınacağını, salonuna sanık yakınları da dahil hiç kimsenin izleyici olarak alınmayacağını söyledi.

Mutlu, açıklamasında Silivri'de yapılacak tüm gösterilerin de bu sebeple kanunsuz sayılacağını belirterek, "İzleyici alınmayacak olan salonda sadece tutuklu ve tutuksuz sanıkların basın mensuplarının, milletvekillerinin ve avukatların kabul edilecekleri salonda izleyicinin bulunmamasından dolayı Silivri Mahkeme bölgesine yapılacak olan intikaller burada oluşturulacak kalabalıklar 2911 sayılı yasanın 22. maddesine göre kanunsuz toplantı ve gösteri mahiyetine bürünecektir. Bu nedenle bu toplantıya değerli yurttaşlarımızın, yapılmış olan çağrılara riayet ederek, iştirak etmemeleri ve bu bölgede mahkemenin tamamlanarak kamuoyunun huzur içerisinde mahkeme sürecini tamamlamasını önemli görüyoruz" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

'Alıkonan işçiler bırakılsın'

SONRAKİ HABER

Tayvan parlamentosunda ‘nükleer santral’ kavgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...