02 Ağustos 2013 16:51

İHD: Rojava'ya sessiz ve seyirci kalmayın

İHD, Rojava'da Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen katliama ilişkin yaptığı açıklamayla uluslararası kuruluşlara katliama sessiz ve seyirci kalmama çağrısı yaptı.İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Rojava'da Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. A&cce

İHD: Rojava'ya sessiz ve seyirci kalmayın
Paylaş

İHD, Rojava'da Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen katliama ilişkin yaptığı açıklamayla uluslararası kuruluşlara katliama sessiz ve seyirci kalmama çağrısı yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Rojava'da Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, başta Türkiye ve ABD olmak üzere batılı devletlerin Rojava'daki katliama sessiz kaldıklarının altı çizildi. Rojava'da yaşayan Kürt halkının, çeteci gruplar tarafından açık hedef olarak gösterildiği belirtilen açıklamada, "Rojava camilerinden, 'Kürtlerin malı ve namusu helaldir' anonsları yapılması bölgede neler yaşandığının ve yaşanabileceğinin en çarpıcı özetidir. Suriye savaşında dengelerin değişerek Esad'ın kısa sürede gönderilemeyeceğini kabullenenler, bölgeye dışarıdan yığdıkları ve her anlamda destekledikleri güçleri Kürt halkının üzerine salmakta, El-Kaide gibi düşman ilan ettikleri, gerici, dinci katliamcı çetelere göz yummakta, her anlamda destek sunmaktadırlar" denildi.

'KATLİAMLAR KAEŞISINDA SESSİZ VE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ'

Rojava'da yaşanan katliam karşısında yaşanan suskunluğun kınandığı açıklamada, "Dünyanın başka toplumlarında yaşanan çatışmalarda, vicdan sızlatan olaylar karşısında kendi sömürgeci politikalarına uygun düştüğünde medyada gözyaşı dökme şovları yapanların, Kürt halkına yönelik katliamlarda en ufak bir vicdan belirtisi göstermemeleri ibretlik bir durumdur" denildi. Yine uluslararası insan hakları kuruluşlarına Rojava'da Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen katliama sessiz kalmama çağrısı yapılan metinde "Birleşmiş Milletler Örgütü'ne çağrımızdır. Rojava'da yaşanan savaş suçlarına karşı derhal yetkilerinizi kullanarak soruşturma başlatmak tarihsel görevinizdir. Rojava halkı yalnız değildir. Katliamlar karşısında sessiz ve seyirci kalmayacağız" denildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ethem'i vurmak değil cenazesine katılmak suç!

SONRAKİ HABER

Öcalan'ın yeniden yargılanması talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...