02 Ağustos 2013 16:49

Ethem'i vurmak değil cenazesine katılmak suç!

Ankara'da Gezi direnişi sırasında polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük'ün cenazesine katılan 35 kişi hakkında açılan davada 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis cezası istendi.Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın hazırladığı iddianame, Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Ethem S

Ethem'i vurmak değil cenazesine katılmak suç!
Paylaş

Ankara'da Gezi direnişi sırasında polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük'ün cenazesine katılan 35 kişi hakkında açılan davada 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın hazırladığı iddianame, Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Ethem Sarısülük'ün cenazesi, 16 Haziran'da Batıkent Cemevi'nden alınarak, kortejle Kızılay Meydanı'na getirilmek istenmişti. Cenaze için Kızılay'da toplanan binlerce kişiye polis müdahale etmişti. İddianamede polisin "orantılı zor kullanmak suretiyle" kitleye müdahale ettiği ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi. İddianamede, 35 kişinin, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'nın 32/1. maddesi uyarınca 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Aynı soruşturma kapsamında 73 kişi hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Öte yandan Ethem'i vuran polis Ahmet Şahbaz hakkında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılamanın durdurulmasına karar verilmiş, Ethem'in ailesinin yaptığı itiraz üzerine Ankara 7 Ağır Ceza Mahkemesi, "Dava kaldığı yerden devam edecektir" kararı almıştı. 23 Eylül'de görülecek olan ilk duruşmada Sarısülük'ü öldüren polis için 3 yıl hapis cezası isteniyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP yöneticilerine saldıranlar serbest bırakıldı!

SONRAKİ HABER

İHD: Rojava'ya sessiz ve seyirci kalmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...