02 Ağustos 2013 15:34

Sınırdaki hekimlerin can güvenliği yok!

Türkiye’nin Suriye sınırında süren çatışmalar sonucu bölgeye heyet yollayan Türk Tabipler Birliği (TTB) hekimlerin çalışma ve halkın sağlık durumuyla ilgili rapor yayınladı. Hekimlerin çalışma koşullarının ağırlaştığına ve can güvenliklerinin olmadığına dikkat çekilen raporda, bölge halkı ve sığınmac

Sınırdaki hekimlerin can güvenliği yok!
Paylaş

Suriye’de 2 yıldır süren iç savaşın Türkiye sınırını nasıl etkilediğini incelemek üzere bölgeye heyet gönderen TTB, bölgedeki hekimlerle ve halkla görüşerek incelemelerde bulundu ve bir rapor oluşturdu. Hazırladıkları raporu TTB Genel Merkezinde basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran TTB Genel Başkanı Özdemir Aktan, bölgede halkın savaş ortamı nedeniyle sağlık hizmetinden yararlanamadığını söyledi. Ayrıca bölge halkının Kızamık, Tüberküloz, Şark çıbanı gibi salgın hastalıklar tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Aktan,  meslektaşlarının da zor koşullarda çalıştığını vurguladı. TTB heyetinden Dr. Fatih Sürenkök ise 27-29 Mayıs tarihleri arasında, Gaziantep, Kilis ve Hatay’da yaptıkları incelemelerde, hekimlerin kural dışı çalışmak zorunda bırakıldığını gördüklerini belirtti.

KİMLİĞİ BELİRSİZ HEKİMLER

Çatışma ortamından gelen kimliği belirsiz yaralı kişilere hekimlerin müdahale etmek zorunda kaldığının altını çizen Sürenkök, yaralıların üzerinden el bombası ve mermi çıktığını ve hekimlerin sağlık müdahalesi sırasından can güvenliğinden endişelendiklerini kaydetti. Sürenkök, Antakya’da Suriyeli kimliği belirsiz kişilerin hekim olduklarını iddia ederek hastanelerde elini kolunu sallayarak gezdiğini aktardı.

Bölgedeki halkın ve sığınmacıların da sağlık hizmetlerinden uygun şekilde yararlanamadığına da dikkat çeken Sürenkök, salgın hastalıkların yanı sıra hekimlerin deneyimli olmadıklarını savaş cerrahisinde çalıştırılmaya zorlandıklarını, sağlık hizmeti vermek konusunda sıkıntı yaşandıklarını vurguladı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Roboskîliler: Taleplerimizden vazgeçmeyiz!

SONRAKİ HABER

EMEP yöneticilerine saldıranlar serbest bırakıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...