01 Ağustos 2013 13:30

Karakol inşaatında çalışan işçiler grevde

Van'ın Başkale ilçesinde karakollarda "Kale-Kule" yapan işçiler 3 senedir çalıştıkları müteahhit firma tarafından ödeme yapılmadığından, dolayı 2 gündür iş bırakma eylemi yapıyor. İşçilerden, Ali Siyahoğlu, yaklaşık 700 bine yakın alacaklarının olduğunu belirterek, grevlerini haklarını alana kadar sürd

Karakol inşaatında çalışan işçiler grevde
Paylaş

Van'ın Başkale ilçesinin Türkiye-İran sınırlarının sıfır noktasında karakollara "Kale-Kule" yapan yaklaşık 34 işçi 3 senedir kendilerine sadece sigara ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamak dışında ödeme yapılmadığı belirterek, 30 Temmuz'dan itibaren iş bırakma eylemine başladıklarını ve sorunları bir an önce çözülmezse gerekirse yaptıkları "Kale-Kuleleri" kendilerinin yıkacaklarını söyledi.

'BİZ BUNLARI YIKMAYA HAZIRIZ'

Zeksan adlı müteahhit firmaya bağlı işçiler firmanın şu ana kadar kendilerine ödeme yapmadığını belirterek, yaklaşık 700 bine yakın alacakları olduğunu kaydetti. Şu ana kadar 7 "Kale-Kule" yaptıklarını belirten taşeronlardan Mithat Yeşil, "Zeksan firmasına ait Kale Kule inşaatını yapıyorum. 3 yıldır ödemelerimizi alamıyoruz, alamadığız için biz Kale Kule yıkmaya başladık, gerekli iş araçlarına el koyduk, yaklaşık 35 işçi grevdedir. Şu anda Meydan, Sevil ve Kamışlı karakollarını yapmaktayız ve biz bunları yıkımaya hazırız" dedi. Meydan, Mendilli, Kamışlı, Sevil ve 3 tane daha karakolun yapımlarının kendileri tarafından yapıldığını dile getiren Yeşil, karakolları paralarını alamadıkları içinde teslim etmediklerini belirtti.

İşçilerden Ali Siyahoğlu, ise "3 senedir bu karakoldayız, son iki senedir çektiğimiz maddi sıkıntıdan dolayı işlerimizi götüremiyoruz. Yaklaşık olarak 700 bine yakın alacağımız var, ana firmamız Zeksan şirketidir. 3 gündür Koçdağına Bağlı Meydan Karakolu'nda grevdeyiz. 4 karakol daha var yaptığımız. Aynı sıkıntılar devam ediyor. En azından bu bayramda ailemize harçlık götürmek istiyoruz. Sıkıntımız çok, dört gündür arkadaşlarımla burada zeytin, peynir, ekmekle işi yürütmeye çalışıyoruz. Eğer sorun çözülmezse buradan gitmeyeceğiz paramızı alana kadar" dedi.

Diğer bir işçi Rıfat Yaşik ise, 2 seneden beri duvar ustası olarak çalıştığını belirterek, "Bize para baronları bugüne kadar verdikleri hiçbir sözü tutmadılar. İşçi arkadaşlarımla mağdur durumdayız. Bizim bu greve başlama nedenimiz haklarımızı almaktır. Tüm arkadaşlarımızla bu eylemi ciddi bir şekilde sürdüreceğiz. Her yere bilgi verdik fakat bizi kayda bile almadılar. Gerekirse biz yarın Van Başkale merkezde diğer sivil toplum örgütlerini de bilgilendirerek oturma eylemi yapacağız ve hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Emekli-Sen: Toplu sözleşme görüşmelerinde emekliler de temsil edilsin

SONRAKİ HABER

BDP'den AKP'ye El-Kaide uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...