01 Ağustos 2013 12:53

Emekli-Sen: Toplu sözleşme görüşmelerinde emekliler de temsil edilsin

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli-Sen üyeleri, basın açıklaması yaparak emeklilerin durumlarının düzeltilmesini ve toplu sözleşme görüşmelerine katılımlarının sağlanmasını istedi.Emekli-Sen üyeleri Fatih Unkapanı'ndaki Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bir araya gelerek basın

Emekli-Sen: Toplu sözleşme görüşmelerinde emekliler de temsil edilsin
Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli-Sen üyeleri, basın açıklaması yaparak emeklilerin durumlarının düzeltilmesini ve toplu sözleşme görüşmelerine katılımlarının sağlanmasını istedi.

Emekli-Sen üyeleri Fatih Unkapanı'ndaki Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesinde bir süre yürüyen Emekli-Sen üyeleri "Emekliyiz haklıyız kazancağız, savaşa değil bütçeye evet" şeklinde slogan attı. "Sadaka değil insanca yaşanacak ücret istiyoruz" yazılı pankart açansendika üyeleri adına Sosyal Güvenlik Merkezi önünde basın açıklaması okundu.

Açıklamada hükümet tarafından ortaya konulan milli gelirin artışı, emeklilerin baş tacı edileceği, enflasyona ezdirilmeyeceği yönündeki sözlerin doğru olmadığı ve sefaleti emeklilerin çektiği ileri sürüldü. 1980'li yıllardan bu yana uygulanan liberal ekonomi politikalarının emekliliği yük olarak gördüğünü ve bu nedenle emeklilere hizmet veren kamu alanlarının özelleştirildiği kaydedildi. Emekli maaşlarının da sefalet düzeyinde olduğu belirtilerek bir çok avantajdan emeklilerin yararlanamadığı ve bu nedenle de toplu iş sözleşmelerinde emeklilerin de temsil edilmesi gerektiği ifade edildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da iş kazası: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Karakol inşaatında çalışan işçiler grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...