01 Ağustos 2013 08:44

İSDEMİR'de grev kararlılıkla sürüyor

İSKENDERUN Demir Çelik Fabrikası’nda (İSDEMİR) 7 ay süren toplusözleşme görüşmelerinde bir sonuç alamayan işçilerin grevleri 15 Temmuz’dan bu yana sürüyor. Fabrika önünde ve İskenderun’un birçok beldesinde grev çadırları kuran işçiler direnişlerine tüm kararlılıkla devam ediyor

İSDEMİR'de grev kararlılıkla sürüyor
Paylaş
Burak Şefkat
Her akşam bir belde de miting düzenleyen işçiler haklarını alana kadar direneceklerini söylüyor. İskenderun esnafının önemli bir bölümünün dükkanlarına Demir Çelik işçilerinin grevini destekliyoruz dövizleri asması da kentte herkesin grevin başarıya ulaşmasına kilitlendiğini gösteriyor. Haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyleyen işçiler, “Mesele sadece ücret değil, mobbing de sorunlar arasında” diyorlar. İş güvenliği eksikliği ve huzursuz bir iş ortamı sıkıntısı ile başlayan grevin 17. gününde işçiler gazetemize konuşarak haklarını almadan vazgeçmeyeceklerini, sonuna dek direnerek haklarını alacaklarını kaydetti.
 
İLK GÜNKÜ HEYECANLA 
 
İSDEMİR işçilerinden İlker Ümit Bukağıkıran, greve bilinç anlamında önceden hazır olduklarını dile getirdi. Grevin mutlak zaferle sonuçlanacağını vurgulayan Bukağıkıran, diğer gazete ve televizyonların kendilerini haber yapmamasını eleştirdi. Özellikle gazetemize teşekkür eden Bukağıkıran “Bundan sonra Evrensel gazetesi dışında herhangi bir gazete okumayacağım” dedi. İSDEMİR ve MMK grevlerinin Türkiye’de grevlerin kırıldığı sermayenin acımasızca saldırılarının yoğunlaştığı bir dönemde ortaya çıktığını söyleyen Bukağıkıran, grevlerinin dimdik ayakta olduğunu ve ilk günkü heyecanıyla devam ettiğini belirtti.
 
KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK
 
Grevin taleplerinin kabul edilerek bir an önce bitmesinden yana olan Ali Kılınç, taleplerinin kabul olmaması durumunda ise kaybedecek bir şeylerinin olmadığını ve sonuna kadar direneceklerini vurguladı. İSDEMİR’de özelleştirme yaşandıktan sonra fabrikalarında işçi kıyımının sürekli olarak arttığına vurgu yapan Kılınç, sudan bahanelerle birçok işçi arkadaşlarının işten atılmak istendiğini dile getirdi. Greve çıkmalarındaki en önemli nedenin iş güvencesinin olmaması olarak açıklayan Kılınç, ücretin iş güvencesinden geri planda olduğunu ifade etti. Gazetemiz aracılığıyla Türkiye’de direnen diğer işçilere seslenen Kılınç,  “Birlik ve beraberliğinizi bozmayın, örgütlü değilseniz örgütlenin ve hakkınızı arayın” dedi.
 
KAZANAN İSDEMİR İŞÇİSİ OLACAK
 
İskenderun, Dörtyol, Payas hattında işçilerin düşük ücrete çalıştırılmak istendiğine dikkat çeken Süleyman Turan, grevlerinin kazanımla bitmesi halinde bölge ve tüm Türkiye’de çalışan işçilere örnek olacağını söyledi. Örgütlü gücün mutlaka zafere kavuşacağını ifade eden Turan, kazananın İSDEMİR işçisi olacağını dile getirdi. 
 
ZAFER SOKAKTA KAZANILIR
 
22 yıldır İSDEMİR’de çalışan Mevlüt Erdoğan, işçilerin bugün grevde olmasının nedeninin 65 gün boyunca sendikalarına bir teklif yapmayanlardan kaynaklandığını belirtti. Haklarını alana kadar da sokakta kalacaklarına dikkat çeken Erdoğan, zaferi sokakta kazanacaklarına ve haklarını alana kadar direneceklerini vurguladı. 
Grevlerinin başarıya ulaştığı takdirde tüm Türkiye işçi sınıfına örnek olacağını ifade eden Erdoğan, “Tek sermayesi alın teri olan ülkemizin bütün emekçileri elbet bir gün zafere ulaşacaktır” diye konuştu. (İskenderun/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye’nin arka bahçesinde Kürt baharı

SONRAKİ HABER

Onlar kazanırsa biz de kazanırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...