18 Mayıs 2011 08:57

Adana ve Antalya'dan barış sesi

12 HPG’linin hayatını kaybetmesi Adana’da ve Antalya’da protesto edildi.Adana'da BDP İl Binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, operasyonları ve ölümleri kınadı.Ölen HPG’lilerin ve ‘68 Kuşağı Devrimci önderlerinin fotoğraflarının taşındığı eylemde kitlenin BDP il binası önünden, İn

Adana ve Antalya'dan barış sesi
Paylaş

Adana'da BDP İl Binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, operasyonları ve ölümleri kınadı.

Ölen HPG’lilerin ve ‘68 Kuşağı Devrimci önderlerinin fotoğraflarının taşındığı eylemde kitlenin BDP il binası önünden, İnönü Parkı’na yürümesi polis tarafından engellendi. Kitle, yürüyüşe izin verilmemesini oturma eylemi yaparak protesto etti. Eylemde söz alan Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, ölümlerden AKP’nin sorumlu olduğunu söyledi. Başbakanın çocuğunun Burdur’da 21 gün askerlik yaptığını belirten Bozlak, savaşta ölenlerin yoksul emekçi çocukları olduğunu söyledi. Kürt halkının sınır bölgesini geçerek ölen HPG’lilerin cenazelerini aradığına dikkat çeken Bozlak, bölgede insanlık dramı yaşandığını vurguladı. Kürt halkının demokratik talepleri için bedeller ödediğini ifade eden Bozlak, halkın talepleri için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu söyledi. EMEP ve ESP’nin de destek verdiği eylem 5 dakikalılık oturma eylemi ile sona erdi. (Adana/EVRENSEL)

ANTALYA'DAN BU KAN DURSUN TALEBİ

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Antalya Bileşenleri askeri operasyonlar  ve HPG’lilerin yaşamını yitirmesini protesto etti. BDP il binası önünde toplanan Blok bileşenleri ve kitle örgütü temsilcileri yaşanan olayları protesto ederek tepkilerini dile getirdi.

Basın açıklaması yapmak için BDP il binası önünden kapalı yola yürümek isteyen kitle polis tarafından engellendi. Polisin tutumunu protesto eden kitle 10 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi sırasında konuşan BDP Antalya İl Başkanı Mehmet Satar, basın açıklamasına bile tahammül edilemediğini belirterek, polisin tutumunu ve operasyonları da protesto etti. Sık sık sloganların atıldığı eylemde kadınlar “Barıştan başka bir şey istemiyoruz, yeter artık bu kan dursun” şeklinde taleplerini dile getirdiler. (AntalyaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaypakkaya ve 'Mayıs şehitleri' unutulmuyor

SONRAKİ HABER

Eskişehir ‘KCK davası’nda 2 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...