31 Temmuz 2013 09:06

Hatay’daki orman yangını 2 ayrı noktada sürüyor

Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Çakallı Köyü çevresinde saat 16.00 sıralarında başlayan orman yangınında şu ana kadar 25 hektarlık kızılçam ormanı yok oldu. Havanın kararması ile birlikte 2 ayrı noktada süren yangın, yer ekiplerinin desteği ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın saat 16.00 s

Hatay’daki orman yangını 2 ayrı noktada sürüyor
Paylaş
 
Yangın saat 16.00 sıralarında başladı. Bölgedeki şiddetli rüzgar ile yangın kısa sürede yayılarak 25 hektarlık ormanlık alanı yok etti. 5 yangın söndürme helikopteri ve 2 uçak desteği ile hava kararıncaya kadar müdahale edilen yangın, 2 ayrı noktada etkili olmaya devam ediyor. Bölgede yer alan rüzgar elektrik santrallerinin yangından zarar görmediği öğrenildi.
 
Bu arada yangının meydana geldiği alanda özel bir şirkete ait dinamit deposu korku ve paniğe neden oldu. Yangın rüzgarında etkisiyle dinamit deposundan ters yöne ilerleyince ekipler rahat bir nefes aldı.
 
Yangına 120 işçi ve 20 arasöz ile Hatay Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerin müdahalesi sürüyor. Büyük bir kısımı kontrol altına alınan yangında bir arazöz de yangın bölgesinin içinde kalarak tamamen kullanılamaz hale geldi. (HATAY)
ÖNCEKİ HABER

Urfa'daki gözaltılara gizlilik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...