30 Temmuz 2013 22:35

Başbakanlık, Uludereli ailelerle görüşmeye ilişkin iddiaları yalanladı

Başbakanlık, Şırnak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uludereli ailelerle yaptığı görüşmeye ilişkin gazetelerde yer alan iddiaları yalanladı. Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Başbakanımız, son derece samimi bir ortamda gerçekleşen bu görüşme sırasında aileleri dinlemiş ve Uludere ol

Başbakanlık, Uludereli ailelerle görüşmeye ilişkin iddiaları yalanladı
Paylaş
Başbakanlık, Şırnak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uludereli ailelerle yaptığı görüşmeye ilişkin gazetelerde yer alan iddiaları yalanladı.
 
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Başbakanımız, son derece samimi bir ortamda gerçekleşen bu görüşme sırasında aileleri dinlemiş ve Uludere olayıyla ilgili kamuoyunca bilinen görüşlerini tekrar etmiştir. Bu görüşlerde, herhangi bir farklılık veya tenakuz söz konusu değildir. Sayın Başbakanımız, devam eden yargılama sürecine güvenilmesi gerektiğini de özellikle vurgulamıştır." denildi.
 
Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 26 Temmuz 2013 tarihinde Şırnak’ta Şerafettin Elçi Havalimanı’nın açılış töreni sonrasında, 28 Aralık 2011’de Türkiye sınırına yakın bir bölgede gerçekleşen hava operasyonu sebebiyle hayatını kaybedenlerin bazı yakınlarıyla da bir görüşme yaptığı belirtildi. Tamamen insani zeminde gerçekleşen bu görüşmede, ailelerin olayla ilgili düşüncelerini ve taleplerini dile getirdikleri, Başbakan'ın da bu hadiseye gösterdikleri ilgi ve hassasiyete dikkati çekerek, hükümet olarak attıkları adımları anlattığı kaydedildi.
 
Görüşmede, “Başbakan’ın talimatı olmadan bu operasyon yapılabilir mi?​” sorusu üzerine, gerçekleşen her operasyonun Başbakan'ın bilgisi dahilinde yapılmadığının belirtildiği, terörle mücadelede ilgili birimlerin yasalardan aldıkları yetki çerçevesinde gereken adımları attıkları, bu mücadele esnasında büyük saldırılar ve mağduriyetler yaşayan güvenlik güçlerinin en üst düzeyde hassasiyetle hareket ettiklerinin vurgulandığı aktarıldı.
 
Açıklamada, "Olayla ilgili bir hüküm verilebilmesi, halen devam etmekte olan yargı sürecinin tamamlanmasıyla mümkün olabilecektir. Dolayısıyla yargıyı doğrudan etkileme niteliği taşıyacak spekülasyonlardan uzak durulması da büyük önem taşımaktadır." denildi. (Ankara/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Kepsut'taki orman yangını 100 hektarlık alanda etkili oluyor

SONRAKİ HABER

Serêkaniye çevresinde yoğun silah sesleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa