18 Mayıs 2011 06:38

75 yaşındaki Lamia Nine'yi öldürüyorlardı

Batman'da dün yürüyüş yapan kitleye yine yüzlerce gaz bombası atan polis, hastaneye gitmek için evinden çıkan 75 yaşındaki Lamia Talhan'ı hedef gözeterek, kafasından yaraladı.Gaz bombası kafasına isabet eden Talhan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı veriyor. Güçlükle konuşmaya &c

75 yaşındaki Lamia Nine'yi öldürüyorlardı
Paylaş

Gaz bombası kafasına isabet eden Talhan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı veriyor. Güçlükle konuşmaya çalışan Talhan, "Elimde taş mı vardı, silah mı vardı. Gaz bombası attılar yere düştüm. Vicdansızlar, üstüne üstlük bir de tekmelediler" dedi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortaköy (Aroş), Kurê Şîno tepesi ve Yemişli (Mergeh) Köyü Bilican tepesi kırsalında askeri operasyon sonucu çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'liler için yas ilan edilen Batman'da yapılmak istenen yürüyüşe izin vermeyen polis dün sert müdahalede bulunmuştu. "Bir polis klasiği" haline gelen rastgele atılan gaz bombalarının başına isabet ettiği 75 yaşındaki Lamia Talhan ağır yaralanarak Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasta olan Talhan, tedavi amaçlı hastaneye giderken, polis şiddetinin hedefi oldu. Hastanede tutulan ve hayati tehlikesi süren Talhan, "Bende taş mı vardı, silah mı vardı? Başbakan sokaklara çıkmıyor ki benim gibi yaşlı insanları görsün" diye isyan ediyor.

'YERDE YATIYORDUM, POLİS TEKMELEDİ, BAŞIMI EZDİ'

Talhan yaşadıklarını, "Benim gibi yaşlı insanları döverek gaz bombası attılar. Ben hastaneye gidecektim ve polis birden halka saldırdı. Her tarafa gaz bombaları atarak insanların üzerlerine tazyikli su atıyordu. Kendim bir köşede oturuyordum ve birden gaz bombası attılar. Ben yere düştüm ve hiçbir polis beni yerden kaldırmadı. Vicdan denen birşey yok onlarda. Yere düştüm ve sonra polis başımı ezerken, aynı zamanda vücuduma da tekmeler attılar. Daha sonra ben kendimi kaybettim ve hastaneye götürdüler. Ben böyle bir vahşete nasıl dayanırım" diye anlatmaya çalıştı.

'BEN BU DEVLETTEN ŞİKAYETÇİYİM'

"O gün hasta olmasam bende o eylemde olurdum. Çocuklarıma sahip çıkacağım. Onların canı bizden daha değerli" diyen Talhan, "Ben her türlü demokratik eyleme katıldım. Bende silah mı gördünüz ben ne yaptım size. Ben devletten şikayetçiyim ve davama, şehitlerime sahip çıkmaya devam edeceğim. Beni bin parçaya da ayırsalar bu davadan vazgeçmeyeceğim. Bizim şehitlerimizin cesetlerine bile tahammül edemiyorlar. Benim içim yanıyor, benim yüreğim yandığı için ben sokaklara çıkıyorum. Ama o gün hastaneye gidiyordum. Hasta olmasam katılırdım" diye konuştu.

'TAYYİP ERDOĞAN'IN ÇETELERİ ABLAMI BU HALE GETİRDİ'

Öte yandan Talhan'ın kardeşi ve aynı zamanda İHD Batman Şubesi üyesi Tayfur Kılıç ise, polislerden şikayetçi olduğunu belirterek, "Ablam hasta biridir ve tansiyonu sürekli yükseliyor bu sebeple hastaneye gitmek istedi. Ablam hastaneye giderken, polisin halka saldırması sonucu bu olay yaşandı. Yaşlı ve hasta olduğu için, olaylar başladığında kendisini olaylar ortasında buldu. Olay yerinden uzaklaşmak istemiş ancak polis herkese saldırdığı için bu olay yaşanmıştır. Biz sonuna kadar mücadele ederek, sorumlular hakkında dava açacağız. Tayyip Erdoğan'ın çeteleri ablamı kardeşimi bu hale getirdi. Erdoğan, binlerce insanımızı öldürdü" diye konuştu. (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Derinsu bebeğin diyetini kim ödeyecek

SONRAKİ HABER

Polis gaz bombalarıyla çocukları vuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa