30 Temmuz 2013 17:19

Utanç Müzesi’ne yeni utançlar

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından oluşturulan ‘Utanç Müzesi’ne bu yıl da ev sahipliği yapacak. ÇSM’nin yeni sezonunu başlatacağı sergide, bu yıl yeni “utanç”lar da yer alıyor. Gezi direnişinde öldürülen Ethem Sarısülük,

Utanç Müzesi’ne yeni utançlar
Paylaş

21 Kasım 2004 tarihinde Mardin Kızıltepe’deki evinin önünde 12 yaşında 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz’ın kanlı giysilerinin yanı sıra, Devrimci Ulaş Bardakçı’nın kazağı ve Hıdır Aslan’ın eşyaları da ilk kez geçen yıl sergilenmesinin ardından bu yılki sergide de yer alacak. Sergide, Diyarbakır Cezaevindeki kötü uygulamaları protesto etmek için kendilerini yakan Mazlum Doğan ve Ferhat Kutay’ın evlilik yüzükleri de yer alacak.

İDAM SEHPASI DA SERGİDE

‘İşkence Aletleri’, ‘Mamak Mektupları’, ‘Yasaklanmış Kitap ve Yayınlar’ bölümlerinin yer aldığı sergide, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın ölüme yürüdükleri idam sehpası da yer alacak.
Eylül ayı boyunca gezilebilecek sergide, 12 Eylül’de idam edilen devrimcilerden Necdet Adalı, Erdal Eren ve o dönemin tutuklu yakını ailelerinin simge ismi Didar Şensoy’un 12 Eylül hikayeleri birer belgeselle izleyicilerle buluşturulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aileleri yok etmeyin!

SONRAKİ HABER

Bir ‘vandal’ın hikayesi...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...