30 Temmuz 2013 17:05

Aileleri yok etmeyin!

GAZİ Üniversitesi bünyesinde 29 yıldır alkol ve madde bağımlılarının tedavisi için hizmet veren Alkol Bağımlılık Ünitesi Psikiyatri Kliniği’nin kapatılmasına tepkiler büyüyor. Kapatılma kararını klinik önünde basın açıklaması ile protesto eden hastalar ve aileleri, rektöre, “Bağımlılığın bir aile hastal

Aileleri yok etmeyin!
Paylaş

Kliniğin kapatılmasına tepki gösteren hastalar, aileler ve hekimler ile Türk Psikologlar Derneği yöneticileri bugün Gölbaşı’ndaki klinik bahçesinde toplandı. “#Direnklinik”, “rektör şaşırma sabrımızı taşırma”, “direne direne kazanacağız” dövizleri açıldı, sloganlarla kapatmaya tepki gösterildi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da eyleme destek verdi. Bağımlılar ve yakınları adına ortak açıklamayı okuyan Hakan Demiral, kapatma kararına bir gerekçe gösterilmemesini eleştirdi. Üniversite yönetimi tarafından çelişkili açıklamaların  yapıldığına işaret eden Demiral, “güvenlik” gerekçesini eleştirdi. Demiral, “Tamamen izole edilmiş ve güvenliği bulunan bu klinikte 1984 yılından bugüne kadar hiçbir adli vaka ya da herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır” hatırlatması yaptı.

‘AB ÜLKELERİNİN UYGULADIĞI YÖNTEMLER SADECE BU KLİNİKTE’

Demiral, Türkiye’de sadece bu klinikte ABD ile AB ülkelerinin pek çoğunun uyguladığı Minnesota adlı programın uygulandığına dikkat çekti. Bu tedavi programı ile birlikte sadece hastaların değil hasta yakınlarının da büyük fayda gördüğünü söyleyen Demiral, şu an klinikte 27 yatılı hastanın bulunduğunu ancak yakınlarıyla birlikte 100’den fazla kişinin tedavi gördüğünü söyledi. Bu kadar kişinin mağduriyetinin nasıl giderileceğini soran Demiral, Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Berber’e, “Bu kişilerin sorumluluğunu kim üstlenecek?  Hastaların yaşayabilecekleri yoksunluk krizleri, depresyon, alkole maddeye dönüş gibi durumların ve sonra oluşabilecek ağır sonuçların sorumlusu kim olacak”? diye sordu.


NAZLIAKA: REKTÖR BİLİNÇSİZ HAREKET EDİYOR

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da, hasta ve hekim ilişkisinin uzun süreli bir durum olduğunu hatırlatarak, bir günde hekim-hasta köprüsünün koparılıp atılmaması gerektiğini söyledi. Rektör Berber’i eleştiren Nazlıaka, Berber’in tıp doktoru olmasına rağmen bu konuda bilinçsiz ve öngörüsüz hareket ettiğini ifade etti. Rektörün hastaları, hasta yakınlarını ve sağlık emekçilerini yok saymasını eleştiren Nazlıaka, bu tutumdan vazgeçme çağrısı yaptı.


KLİNİK HEKİMİNDEN HASTA VE ÇOCUKLARI İÇİN ÇAĞRI

KLİNİK hekimi Prof. Dr Zehra Arıkan da bu hastalığın tedavisi için sürekliliğin şart olduğunu söyledi. Madde ve alkol bağımlılığının giderek arttığını ve bunun son yapılan devlet araştırmalarında da görüldüğünü belirten Arıkan, bu sürekli tedavinin hem hasta hem de çocuk ve yakınları açısından çok önemli olduğunu anlattı. Arıkan, kliniğin kapatılmaması çağrısında bulundu (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

110 öğrenciye soruşturma: Yurdun giriş-çıkış saatlerini ihlal ettiniz

SONRAKİ HABER

Utanç Müzesi’ne yeni utançlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...