30 Temmuz 2013 16:59

TMMOB: Yasayı kabul etmeyeceğiz

TMMOB’a bağlı 22 Odanın temsilcileri ve başkanları Taksim Hill otelde basın toplantısı yaptı. 9 Temmuz günü bir gece yarısı operasyonu sonucu geçirilen torba yasa ile TMMOB’un yetkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçirilmişti. Oda Başkanları yaptıkları açıklamada TMMOB’u tasfiye etmeye çalışan torba yasay

TMMOB: Yasayı kabul etmeyeceğiz
Paylaş

TMMOB’a bağlı 22 Odanın temsilcileri ve başkanları Taksim Hill otelde basın toplantısı yaptı. 9 Temmuz günü bir gece yarısı operasyonu sonucu geçirilen torba yasa ile TMMOB’un yetkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçirilmişti. Oda Başkanları yaptıkları açıklamada TMMOB’u tasfiye etmeye çalışan torba yasaya karşı mücadele edeceklerini belirtti.
Burada konuşan Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, yasada yapılan değişiklikler ile birlikte Meslek odaları ve TMMOB’un işlevsizleştirilmek istendiğini belirtti. Hükümetin kamusal-toplumsal, yeraltı ve yer üstü kaynaklarını talan etmek için elinde merkezileştirmek istediğini belirten Çakar, Cumhurbaşkanı’na çağrı yaparak yasayı kabul etmemesini istedi. Çakar TMMOB ve ona bağlı Odaların ülke, kamu, halk çıkarı, mimarlık ve mühendisliğin gerektirdiği bilimsel teknik gerekleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini, bunu hiçbir güç ve düzenlemenin de engelleyemeyeceğini ifade etti.
Çakar aynı zamanda yasa ile birlikte sahte mimar ve mühendislerin de türeyeceğine dikkat çekerek, Anayasal zemini bile olmayan bu yasanın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
TMMOB üye ve başkanları daha sonra Taksim Gezi Parkını gezdiler. Polisin açıklamanın ardından otel girişine barikat kurması ise dikkat çekti. Emniyet amirleri ile yapılan görüşmenin ardından parka geçen TMMOB üyeleri burada Gezi direnişinde hayatını kaybedenler için oluşturulan anıtı da ziyaret ettiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Notos’un ağustos-eylül sayısı çıktı

SONRAKİ HABER

110 öğrenciye soruşturma: Yurdun giriş-çıkış saatlerini ihlal ettiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...