30 Temmuz 2013 16:17

TSK’dan ‘3000 kaçakçı’ açıklaması!

SURİYE sınırında kaçakçılık yaptıkları iddia edilen 1000’i aşkın kişiyle, hudut karakolundaki askerler arasında arbede çıktığı haberlerinin ardından bugün de benzer bir olay yaşandığının belirtilmesi üzerine TSK’den ilginç bir açıklama geldi. Genelkurmay Başkanlığı kaçakçılık girişiminde bulunan

TSK’dan ‘3000 kaçakçı’ açıklaması!
Paylaş

SURİYE sınırında kaçakçılık yaptıkları iddia edilen 1000’i aşkın kişiyle, hudut karakolundaki askerler arasında arbede çıktığı haberlerinin ardından bugün de benzer bir olay yaşandığının belirtilmesi üzerine TSK’den ilginç bir açıklama geldi. Genelkurmay Başkanlığı kaçakçılık girişiminde bulunan sayıları 3 bine yaklaşan grup ile 300-350 kişilik bir başka atlı gruba müdahalede edildiğini açıkladı.
Suriye’de çatışmaların başlamasından bu yana hiçbir sınır kontrolü yapılmaması ve el Kaideci grupların, bomba yüklü araçların sık sık giriş çıkış yaptığı belirtilen Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sınırında meydana gelen olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına göre, ilk olay Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, dün gece saat 03.00’te meydana geldi. Genelkurmay, hudut hattında yaklaşık 3 bin kişilik bir grup tespit edildiğini ve bu kişilerin kaçakçı olduğu belirtildi. Gruba Türkçe ve Arapça uyarıda bulunulduğu belirtilen açıklamanın devamında ikaza uymayan grubun sınırda görev yapan askeri devriyeye taşlı saldırıda bulunduğu öne sürüldü. Gruba, Türkiye tarafından başka bir grubun da destek olduğu belirtilen açıklamada askerlerin havaya uyarı ateşi açtıkları ve kitlenin üzerine de gaz bombası atıldığı ve grubun dağıtıldığı ifade edildi. Genelkurmay bu olay sırasında, bir başka bölgede de yine kaçakçılık yapmaya çalışan 300-350 kişilik bir atlı gruba müdahale edildiğini duyurdu. Açıklamada olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Herhangi bir zayiat meydana gelmediği duyuruldu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlara yazılan acı reçeteyi kabul etmiyoruz

SONRAKİ HABER

Loğoğlu: Hükümet paketi açıklasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...