18 Mayıs 2011 03:15

Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çiçek'e tahliye

Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek, 5 yıldır tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşmasında tahliye edildi.Yaklaşık 5 yıldır tutuklu olan Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek, hakkında açılan davanın duruşması için sabah saatlerinde Kandıra Cezaevi'nden Beşiktaş'taki

Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çiçek'e tahliye
Paylaş


Yaklaşık 5 yıldır tutuklu olan Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek, hakkında açılan davanın duruşması için sabah saatlerinde Kandıra Cezaevi'nden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve toplam 24 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında, tutuklu bulunan Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu ile gazeteci Füsun Erdoğan da hazır bulundu. Duruşmaya Gazetecilere Özgürlük Platformu Sözcüsü Feraye Tınç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay da katıldı. Duruşma savunma avukatlarına söz verilmesiyle başladı. Savunma avukatı Ali Arısoy, daha önce duruşmada izlenen videoları hatırlatarak, bunların, suçlamalara dayanak olarak gösterilen delillerin sahte olduğunu kanıtladığını söyledi. Arısoy, "Polislerin sunduğu delillerle yargılama yapılıyor. Deliller çakma" dedi. Daha sonra söz alan avukatlar Mihriban Kırdök ve Özlem Gümüştaş, yaptıkları konuşmalarda Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri'nin hukuksuz kararlar verdiğini belirterek, toplumda güvenilirliğinin kalmadığını söyledi.
İbrahim Çiçek'in avukatı Ahmet Koç, müvekkilinin, geçmişte başka bir davada yine aynı suçlama ile yargılandığını, 4 yıl tutuklu kaldığını, bu davada da 5 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, Çiçek'in aralıklarla toplam 9 yıl cezaevinde kalmış olduğunu kaydetti. CMK'nın 102. maddesine değinen Koç, "102. madde aslında iki yıl tutukluluk halini gerektiriyor. Zorunlu hallerde 2+1, 3 yıldır. Ama zorlama ile 10 yıla çıkarılmıştır" dedi.

Duruşmada Avukat Gülizar Tuncer, Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun tutuklu gazeteciler İbrahim Çiçek ve Sedat Şenoğlu'nun serbest bırakılması talebiyle hazırladıkları dilekçeyi mahkeme heyetine sundu. Duruşmanın ilerleyen bölümlerinde sanıklardan Seyfi Polat'ın siyasi savunma yapması üzerine mahkeme heyeti duruşma salonundan çıkarılmasına karar verilmesi üzerine diğer sanıklar ile mahkeme heyeti arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine sanıklar ile görevli jandarma erleri arasında arbede çıktı. Yaşanan arbedede bazı sanıklar yaralanırken, hem sanıklar hem de duruşmayı izleyenler salondan çıkarıldı. Verilen zorunlu aranın ardından ara kararını veren mahkeme heyeti, Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek ve ESP'nin İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı İbrahim Çiçek ile sanıklardan Ziya Ulusoy, Ali Hıdır Polat, Uğur Kayacı hakkında tahliye kararı verdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Muhalif haber portallarına sanal saldırı

SONRAKİ HABER

Gazetecilerden polisler hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...