18 Mayıs 2011 05:10

Muhalif haber portallarına sanal saldırı

Sol-sosyalist, muhalif internet haber sitelerine yönelik saldırılar sistematik bir hal aldı.ANF'ye yönelik gerçekleşen rutin saldırılardan sonra dünden beri BirGün, Bianet ve sendika.org kaynağı belirsiz sanal ataklara maruz kaldı.Dün en az 200 farklı IP üzerinden yürütülen ve ‘zombi atak’ adı verilen sald

Muhalif haber portallarına sanal saldırı
Paylaş

ANF'ye yönelik gerçekleşen rutin saldırılardan sonra dünden beri BirGün, Bianet ve sendika.org kaynağı belirsiz sanal ataklara maruz kaldı.

Dün en az 200 farklı IP üzerinden yürütülen ve ‘zombi atak’ adı verilen saldırılardan sonra neredeyse kullanılamaz hale gelen BirGün Gazetesi’nin internet portalı Birgun.net teknik servisin yoğun çabaları sonucunda yeniden kullanılabilir hale geldi.

Bugünse Bağımsız İletişim Ağı, Bianet.org’a saldırı düzenlendi. Saniyede 14 milyon veri paket gönderen DDoS(okuyucularının erişmesini imkansız hale getiren sahte bir yoğunluk yaratan saldırı) saldırısına maruz kalan Bianet.org’a saldırılar halen sürüyor fakat gece saat 23:20 itibariyle site erişilebilir hale getirildi.

Akşam saatlerinde sendika.org’a da bir saldırı düzenlendi. Site şu an kullanılabilir durumda.

Öte yandan Sol Haber Portalı, Sol.org.tr'ye de sabaha karşı bir sanal saldırı düzenlendi. Siteye halen erişilemiyor.(evrensel.net)


SUSTURAMAZSINIZ!

Evrensel.net olarak sol-sosyalist haber sitelerine yönelik gerçekleştirilen sistematik saldırıları kınıyoruz. ANF, Bianet, BirGün, sendika.org ve Sol Haber portalı susturulamaz!

ÖNCEKİ HABER

Kayıp yakınları: Elinizde binlerce insanın kanı var

SONRAKİ HABER

Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çiçek'e tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...