30 Temmuz 2013 12:34

Çocuk işçilere dayak

Bolu Belediyesi Karaçayır Parkı’nda bir kafede çalışan çocuk işçiler patronlarından haftalık yevmiyelerini isteyince kafenin arkasına çekilerek kıyasıya dövüldüler.Bolu Belediyesi Karaçayır Parkı’nda bir kafede garson olarak çalışan çocuk işçiler M.U. (17) ve V.T.O. (16) günlü

Çocuk işçilere dayak
Paylaş

Bolu Belediyesi Karaçayır Parkı’nda bir kafede garson olarak çalışan çocuk işçiler M.U. (17) ve V.T.O. (16) günlük yirmi lira ile çalıştıkları kafeden alacakları olan gündeliklerini patronlardan isteyince kıyasıya dövüldüler. Çocuk işçiler yüzleri gözleri mosmor bir biçimde V.T.O’nun bir fabrikada işçi olarak çalışan babası Necmi Oturak ile birlikte başlarına geleni anlattılar.

Çocuk işçilerden M.U. kafede garson olarak gündelikçi çalıştıklarını belirterek, “Benim 170 TL arkadaşım V.T.O’nun da 230 TL alacağı vardı, patronumuz Ö.B.’den biriken gündeliklerimizi istedik ve akşam işi bırakmak istediğimizi söyledik. Gece iş bitsin veririz dediler, gece oldu kafe kapanacağı zaman yine isteklerimizi hatırlattık. Ö.B. T.B. ve şef garson H.Ş. gelin arkaya da paralarınızı verelim dediler” dedi.

Arka tarafa götürülüp üzerlerine çullanıldığını söyleyen M.U. başına gelenleri şöyle anlattı; “Yere düştük yerde tekmelerle acımasızca dövdüler, bir yandan da küfür ederek ‘alın size para’ diyorlardı. Bizi bu hale getirdiler. Arkadaşım V.T.O’nun motosikleti vardı, onu dahi alamadık kaçtık polise sığındık. Ben 12 saat hastanede müşahede altında kaldım yüzüm gözüm şiş, başparmağım kırık, arkadaşımın da vücudunda darp izleri var ve burnu kırık. Biz sadece hakkımız olan parayı istedik” dedi.

BURASI DAĞ BAŞI MI?

V.T.O.’nun babası Necmi Oturak da çok üzgün olduğunu ve üç kuruşluk para için çocuğuna ve çocuğunun arkadaşına yapılanları hazmedemediğini belirterek, “Biz yoksul insanlarız, böyle olacağını bilseydim hiç çocuğumu buraya gönderir miydim? Olayın sonrasında ise önce hastane sonra polis ve sonunda da savcılığa gittik. Sabahtan beri telefonlarım susmuyor birtakım insanları anlaşmamız için, şikayetçi olmamamız için araya sokuyorlar. Biz dar gelirliyiz ama onursuz değiliz, kesinlikle kafe sahipleri hakkındaki şikayetlerimizden vazgeçmeyeceğim, bunların yakasına adaletin yapışmasını istiyorum, burası dağ başı mı?​” dedi. Çocuklarının sosyal güvencesiz çalıştırıldığını da söyleyen Oturak, SSK’ye de başvuruda bulunduğunu söyledi. (Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'HES'ler enerji için değil yaşam alanlarını yağmalamak için yapılıyor'

SONRAKİ HABER

Munzur Vadisi'nin her kıvrımı bir şey anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...