29 Temmuz 2013 15:39

MMK’da anlaşma çıkmadı

İşçilere yüzde 18 zam ve ilk yıl için iki ikramiye öneren MMK Metalurji işvereni, 18 Temmuzda greve çıkan işçilere önerdiği zammı yüzde 10’a düşürmüştü. Grevin 11. günü yeniden sendika ile görüşme yapan işveren, ücret zammında belli bir adım attı ama bu sefer ilk yıl için ik

MMK’da anlaşma çıkmadı
Paylaş

Grevi devam eden MMK Metalurji’de sendika ile işveren yeniden masaya oturdu. İki taraf arasında iki saatlik görüşmede anlaşma sağlanamadı. Taraflar yarın saat 11.00’de yeniden görüşecek.

Görüşmeye Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, genel merkez ve şube yöneticileri katıldı. Sendika işverenin teklifini işçilere sormadan ve onaylatmadan anlaşmaya imza koymayacağını belirtmişti.

Görüşmeler devam ederken MMK Metalurji işvereni, işçilerin telefonlarına “Yüzde 10 zam teklifi 1Ağustos’a kadar geçerlidir” mesajı göndermesi tehdit olarak yorumlandı.

İŞÇİLERE GÖRÜŞME AKTARILDI

MMK Metalurji önünde kurulu olan grev çadırında görüşmenin sonuçlarını merakla bekleyen işçilere açıklamayı Çelik-İş Şube Eğitim Sekreteri Murat Kayış yaptı. Kayış, yapılan görüşmede işveren 1 ile 14 arasında bulunan kademelerde eksiklikler olduğunu kabul ettiğini belirtti. Kayış, işverenin kademelerde yeniden düzenlemeler yapacağını söylediğini anlattı. Çaycının teknisyen görülmesi gibi sorunların olduğunu ve bunların yeniden düzeleceğinin bilgisini veren Kayış, işverenin kademeye göre teklif ettiği saat ücretinin 6 ile 9.73 olduğunu, kendilerinin ise saat ücretine 6 ile 10 arasında zam istediklerini ve buradan taviz vermeyeceklerini vurguladı.

İşverenin ilk altı ay için iki ikramiye (60 gün) önerilerini kabul ettiğini ama şu an ilk yıl için ikramiyeyi bire (30 gün) düşürdüğünü söyledi. Kayış, sendikanın son teklif üzerinden sonuna kadar direneceğini söyledi. Kayış, sendikanın ikinci yıl için ise dört ikramiye (120 gün) istediğini hatırlattı. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gençler Avrupa Şampiyonu

SONRAKİ HABER

Maaşlar bayramdan önce

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...