29 Temmuz 2013 13:25

Üç komutanın YAŞ öncesinde istifa ettiği öne sürüldü

ULUDERE’de 34 kişinin öldürülmesiyle ismi gündeme gelen Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’nın aralarında bulunduğu üç komutanın istifa ettiği ileri sürüldü.Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ile Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Atilla Öztürk’&uu

Üç komutanın YAŞ öncesinde istifa ettiği öne sürüldü
Paylaş

ULUDERE’de 34 kişinin öldürülmesiyle ismi gündeme gelen Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’nın aralarında bulunduğu üç komutanın istifa ettiği ileri sürüldü.

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ile Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Atilla Öztürk’ün Yüksek Askeri Şura’nın 1-4 Ağustos ayındaki toplantısı öncesinde istifa ettikleri öne sürüldü. hürriyet.com.tr’de yer alan habere göre, Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun da istifa eden generaller arasında olduğu belirtiliyor. Her üç istifanın durdurulması için ise Genelkurmay Başkanlığının devreye girdiği bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’nın ismi Uludere’de 34 sivil vatandaşın yaşamını yitirmesiyle gündeme gelmişti.

HAVA KUVVETLERİ’NDE 2013’TE 170 İSİTFA

2013 yılı başından bugüne kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığından 123’ü pilot olmak üzere 170’e yakın subayın istifa ettiği bildirildi. Askeri kaynaklar, “maaş yetersizliği, ailevi nedenler ya da diğer mazeretler nedeniyle ayrılmak isteyen personelin bu talepleri her yılın ocak ayından itibaren alınmaya başlanır. Zorunlu hizmetlerini tamamlayan pilotların büyük çoğunluğu da ekonomik nedenlerden dolayı özel havayollarını tercih ediyor” değerlendirmesini yaptı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Munzur için binler yürüdü

SONRAKİ HABER

Koku mahalleyi sokağa döktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...