29 Temmuz 2013 10:09

Adalet Bakanlığı'ndan Öcalan'ın dayısına izin

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan'ın ve dayısı Süleyman Arslan'ın yanı sıra İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ndeki tutsaklardan Şeyhmus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlamaz ve Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu'nun İmralı Cezaevi'ne giderek yakınlarıyla görüşmek için sabah sa

Adalet Bakanlığı'ndan Öcalan'ın dayısına izin
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan'ın ve dayısı Süleyman Arslan'ın yanı sıra İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ndeki tutsaklardan Şeyhmus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlamaz ve Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu'nun İmralı Cezaevi'ne giderek yakınlarıyla görüşmek için sabah saatlerinde Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldi. Burada yapılan işlemlerin ardından ailelerin jandarmaya ait sivil bir araçla Gemport Limanı'na götürülmesi ve oradan da deniz yoluyla İmralı Adası'na hareket etmeleri bekleniyor. Ayrıca görüş için başvuranlardan Fatma Öcalan'ın kızı Dilek Öcalan ve Süleyman Arslan'ın oğlu Mehmet Arslan da Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde beklerken çocukların adaya gidip gitmeyeceği ise belli değil.

Aileler için Cuma günü yapılan başvuruya aynı gün akşam olumlu yanıt verilmişti. Fakat Öcalan'ın dayısı Süleyman Arslan'ın görüşü için geçtiğimiz hafta başvuru yapılmış fakat başvuru reddedilmişti. Cumartesi günü ise Süleyman Arslan'ın da adaya gitmesine izin verildi. Bu izinle birlikte 14 yıl aradan sonra Öcalan ilk defa birinci derece yakınları dışında bir akrabası ile görüşmüş olacak. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Polis araçları kafa kafaya çarpıştı: 5 polis yaralandı

SONRAKİ HABER

Aydoğan: AKP çözüme ayak diriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...