29 Temmuz 2013 09:24

Japonya'da sel: 1 ölü, 6 yaralı

Japonya'nın batısında aşırı yağışların neden olduğu selde 1 kişi ölürken 2 kişi ise kayıplara karıştı. Sel maddi hasara da yol açtı.Başkent Tokyo'nun batısındaki Yamaguchi ve Shimane eyaletlerinde aşırı yağışlar etkili oldu. Pazar günü etkili olan yağışta bir saat içinde 138.5 milimetrelik yağmurun düştüğ

Japonya'da sel: 1 ölü, 6 yaralı
Paylaş

Japonya'nın batısında aşırı yağışların neden olduğu selde 1 kişi ölürken 2 kişi ise kayıplara karıştı. Sel maddi hasara da yol açtı.

Başkent Tokyo'nun batısındaki Yamaguchi ve Shimane eyaletlerinde aşırı yağışlar etkili oldu. Pazar günü etkili olan yağışta bir saat içinde 138.5 milimetrelik yağmurun düştüğü kaydedildi. Yetkililer, temmuz ayı boyunca metrekareye düşen ortalama yağışın, bir saat içinde yağdığına dikkat çekti. Meteoroloji Kurumu'ndan bir yetkili, "Böyle bir yağmuru daha önce hiç görmedik" diye konuştu.

Yamaguchi eyaletinde yer alan Hagi kentindeki Abu Nehri'nin taşması maddi hasara yol açtı. Nehir kıyısında yer alan bir bölgenin tamamen sulara gömüldüğü, bölge sakinlerinin de başka bir bölgeye nakledildiği bildirildi. Hagi'de bir kadın cesedine rastlanırken 2 kişinin de hala kayıp olduğu belirtildi. 6 kişinin de yaralandığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dolar güne 1,9265 TL, Euro 2,5582 TL’den başladı

SONRAKİ HABER

Polis araçları kafa kafaya çarpıştı: 5 polis yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...