17 Mayıs 2011 13:17

'Aleviler anayasa tartışmalarına var gücü ile katılmalı'

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, Mersin Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kürkçü, “Seçimden sonra karşımıza çıkacak anayasa tartışmasına, Alevi ve Kürt toplumunun var gücüyle katılması ger

'Aleviler anayasa tartışmalarına var gücü ile katılmalı'
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Mersin Milletvekili Adayı Kürkçü, blok bileşenleriyle birlikte Mersin Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi’ni ziyaret etti. Cemevi yönetimi ve Alevi vatandaşlarla kahvaltı eden Kürkçü, ardından da tek tek masaları gezerek vatandaşlarla sohbet etti, 12 Haziranda destek istedi.

Ziyarette ilk olarak sözü alan  Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Suat Yıldız, Türkiye’de Alevilerin çok ciddi sorunları olduğunu söyleyerek “Bazı cem evlerinin faturası ticarethane olarak geliyor. Bu durum Alevilere  bakış açısının bir göstergesidir. Kürkçü gibi adayların demokratikleşme için önemli oduğunu düşünüyoruz”dedi.

Blokun Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü ise, Alevi kesiminin her türlü ayrımcılığa ve tehdide rağmen kimliklerini ortaya koyduklarını belirtti. Kürkçü, “Eğer Kürtlerin ve Alevilerin mücadelesi olmasa, bugün Türkiye koyu faşist diktatörlük altında yönetilen bir ülke olabilirdi” dedi. Kürkçü “Yöneticilerin zihniyetinin değişmesi, eski alışkanlıkların kaldırılması, topluma saçtıkları zehrin giderilmesi neredeyse bir kuşaklık iş. O yüzden karşımıza çıkacak olan anayasa tartışmasına, Alevi ve Kürt toplumun var gücüyle katılması gerekir” diye konuştu.

İNTERNETTE SANSÜRE HAYIR

Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurulunun (BTK) Ağustos ayından itibaren ‘İnternet’e sansür getiren 4 farklı filtre  kararını’ protesto amacıyla Mersin’de düzenlenen eyleme Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü’de katılarak destek verdi. Ulu Cami önünde bir araya gelip Taş Bina’ya yürüyen yüzlerce kişi, AKP hükümeti, BTK ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını (TİB) protesto etti. Eylemde söz alan Ertuğrul Kürkçü milletvekili adayı olmadan önce 10 yıl İnternet üzerinden yayın yapan Bia-net’in koordinatörlüğünü yaptığını belirterek, Bianet’in bu yönetmeliğin iptali için Danıştaya dava açtığını ve dava rayihasının altında imzası olduğunu vurguladı. İnternet’in Orta Doğu’da gelişen halk hareketlerinin yayılmasında etkili olduğunu aktaran Kürkçü, İnternet’in bugünün dünyasının önemli muhalefet mecralarından birisi haline geldiğini ve sansür, filtreleme kaygılarının da buradan kaynaklı olduğunu söyledi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Strauss-Kahn bir çuval inciri berbat etti!

SONRAKİ HABER

Kirli savaşa 8 ömür boyu hapis cezası daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...