28 Temmuz 2013 17:21

Yeditepeli asistanlardan rektörlük önüne çağrı

Yeditepe Asistan Dayanışması, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve asistanların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem çağrısı yaptı.Yeditepe Üniversitesi, araştırma görevlilerini ‘bursiyer’ adı altında sigortasız çalıştırdığı yetmezmiş gi

Yeditepeli asistanlardan rektörlük önüne çağrı
Paylaş

Yeditepe Asistan Dayanışması, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve asistanların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem çağrısı yaptı.

Yeditepe Üniversitesi, araştırma görevlilerini ‘bursiyer’ adı altında sigortasız çalıştırdığı yetmezmiş gibi bir de Yeditepe Asistan Dayanışması üyesi 3 asistanı işten çıkardı. Kendilerine 31 Temmuz itibari ile ‘yaşam destek bursu’ adı altında verilen maaşlarının kesileceğine dair tebligat sunulan asistanlara herhangi bir gerekçe dahi gösterilmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yeditepe Asistan Dayanışması “Özlük haklarımızın gasp edilmesine karşı çıkıyor, emeğimizin görünür, unvanımızın resmi ve tanınır olmasını, üniversitede güvencesiz/sigortasız çalıştırılmaya son verilmesini ve gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan arkadaşlarımızın derhal işlerine iade edilmelerini talep ediyoruz” dedi.

Açıklamada “31 Temmuz 2013 Çarşamba günü saat 12:00’de Yeditepe Üniversitesi Rektörlük binası önünde tüm bunları dile getirmek için dayanışma gruplarının ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile basın bildirisi okunacak, tepki ve taleplerimiz bir kez daha dile getirilecektir” ifadeleri  yer aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeryüzü sofrası İznik'te de kuruldu

SONRAKİ HABER

‘Gerçek hayattan alınmıştır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...