17 Mayıs 2011 12:41

Bozlak: AKP seçim sürecini provoke ediyor

Adana’da Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Milletvekili Adayı Murat Bozlak, seçim çalışmalarına devam ediyor.Yüreğir hal esnafı ve Bulamlılar Derneği ile toplantılar düzenleyen Bozlak, halkların barış talebine karşılık AKP’nin seçim sürecini provoke etme çabası içerisinde olduğunu söyledi.

Bozlak: AKP seçim sürecini provoke ediyor
Paylaş

Yüreğir hal esnafı ve Bulamlılar Derneği ile toplantılar düzenleyen Bozlak, halkların barış talebine karşılık AKP’nin seçim sürecini provoke etme çabası içerisinde olduğunu söyledi.

Operasyonlarda gençlerin ölmeye anaların ağlamaya devam ettiğini belirten Bozlak, Şırnak’ta operasyon sonucu 12 HPG’linin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Bu savaşın acısını çekenler ‘Yeter artık, Edi bes e’ diyor ama kendi çocukları zevk-ü sefa içerisinde yaşayanlar, Yozgatlı köylünün acısını, Kürt ananın gözyaşlarını umursamıyor. Ama biz Türk, Kürt, Arap halklar el ele verip bu savaşı durduracağız. Halkların eşit yurttaşlık içerisinde yaşadığı bir ülke için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Güzeltepe Mahallesi’ndeki seçim bürosu açılışında Başbakan Erdoğan’a tepki gösteren Bozlak, “Eğer bu halk operasyonlarla susturulabilseydi, senden önce Tansu Çiller vardı, Doğan Güreş vardı. Onlar sustururdu. Bu halk kardeşlik içinde, eşit yurttaşlık temelinde, Türkiye’deki diğer halklarla birlikte insanca, özgürce yaşamak istiyor. Bu halka hayatı zindan etmeye hakkın yok. Buna Kürtler, Türkler, Araplar, devrimciler, demokratlar asla izin vermeyecektir” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail protestosunda 350 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Kars’ta ilk kadın milletvekili adayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa