28 Temmuz 2013 17:08

“Merhaba genç-yaşlı, kadın-erkek çapulcular”

Haziran ayaklanması günlerinde devletin dört elle sarıldığı azgınca polis saldırısının devamı olan gözaltı ve tutuklama tiyatrosu İzmir’de devam ediyor hala. Ezilenlerin aklında ve yüreğinde yer edinen devrimciler F tiplerine kapatılarak “asayiş berkemal” günlerine geri dönmek istiyorlar anlaşılan. Daha önce genç dev

“Merhaba genç-yaşlı, kadın-erkek çapulcular”
Paylaş
Sercan Üstündaş

Haziran ayaklanması günlerinde devletin dört elle sarıldığı azgınca polis saldırısının devamı olan gözaltı ve tutuklama tiyatrosu İzmir’de devam ediyor hala. Ezilenlerin aklında ve yüreğinde yer edinen devrimciler F tiplerine kapatılarak “asayiş berkemal” günlerine geri dönmek istiyorlar anlaşılan. Daha önce genç devrimcileri ve ailelerimizi “ziyaret” edenler şimdilerde umutlarını kesmiş olmalı ki polis kamerasından yakışıklı ve güzel tespit edilenleri sorgu- sual- teklif etmeden tutukluyorlar. Eskiden “Bak gençsin. Yardımcı oluruz sana. Önünde uzun bir yaşam var. Boş işler peşinde koşma.” derlerdi. Artık onlarda susma hakkını kullanıyorlar. Halkın muazzam tokadı onları da değiştirmiş olmalı.
Bir tarafta ezilenler, diğer tarafta onlar var, bilinsin. Karşılıklı yanlış anlamadan kaynaklanmıyor kavga. Ya da bir taraf hata etti diğeri alttan alsın meselesi değil yaşananlar. Varlıkları sorunun ta kendisi. Hal böyle iken hergün canından can giden ezilenler iktidardakilere “çıkışta seni bekliyorum” demesinde ne desin! Bu kavga oldukça sert geçti. Mehmet’i, Abdullah’ı, Ethem’i, ve Ali İsmail’i verdik toprağa. Halklarımızın direnç tohumları olacak onlar. Yüzlerce yaralımız var. hala yoğun bakımda olan gençler inadına direniyorlar ölüm üreticilerine.
Şu bilinmeli. Çok acı çektik. Ama iyi direndik. Hilemiz- hurdamız, gizlimiz- saklımız olmadı hiç. Haklarımız ve onurumuz için çıktık sokaklara. Özgürlük dedik, eşitlik dedik, kardeşlik dedik. Baktık TOMA’lar geliyor kaçın dedik. Polisi görünce geri çekilin dedik, gaz bombasını görünce ilaç yok mu dedik. En son komünü gördük. Allah dedik. Daha ne diyelim! Şimdilerde yüksek güvenlikli F Tipsizliğinde hapis yatıyoruz. Bizi tutuklayanlar bunu yaptıklarımızın cezası ilan etti. Tekellerindeki medyadan bas bas bağırıyorlar; “marjinalleri ayrıştırdık masumlardan” diye. Buna artık kargalar gülsün. Biz yeterince gülüyoruz çünkü. Son sözümüzü söyleyip bırakalım kalemi. “BU KAVGAYI BİZ KAZANACAĞIZ. EZİLENLER KAZANACAK.”
“Tak bakalım tak bakalım.
Kelepçeyi tak bakalım.
Hakime çıkar, zindana kapat.
Hangimiz özgür bakalım.”

*Kırıklar 1 No’lu F Tipi Hapishanesi B1-40 İzmir

ÖNCEKİ HABER

Seyid Rıza ilk kez doğduğu köyde anıldı

SONRAKİ HABER

Esnafı mağdur eden devlettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa