17 Mayıs 2011 12:30

İsrail protestosunda 350 kişi yaralandı

Arap dünyasının “Nakba” büyük felaket olarak adlandırdığı İsrail’in 63. kuruluş yıl dönümünde, Mısır’ın başkenti Kahire’deki gösterilerde 350 kişinin yaralandığı bildirildi.Mısır’ın resmi Nil televizyonun haberine göre, son iki günde İsrail’in Kahire Büyükelçiliği &

İsrail protestosunda 350 kişi yaralandı
Paylaş

Mısır’ın resmi Nil televizyonun haberine göre, son iki günde İsrail’in Kahire Büyükelçiliği önünde protesto gösterilerinde bulunan 350 kişi, askerlerin biber gazı kullanması ve saldırısı sonucunda yaralandı.

Haberde, göstericilerin büyükelçiliğe girmek istemesi üzerine polis ve askerin protestoculara müdahale ettiği savunuldu, yaralanan 350 kişiden 45’inin hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

Protestocuların elçilik önündeki barikatları aşması sonucu olayların büyüdüğü, asker ve polisin İsrail Büyükelçiliği çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırdığı ifade edildi.

Büyük Felaket’i protesto etmek için Filistin sınırına yapılan yürüyüşe İsrail askerlerinin saldırması sonucu ise 20’ye yakın kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu Elazığ'da bile Kürt sorunundan bahsedemedi

SONRAKİ HABER

Bozlak: AKP seçim sürecini provoke ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...