28 Temmuz 2013 16:56

Her sene boş kontenjan artıyor

2013 ÖSYS sonuçlarının açıklanmasının ardından yayınlanan istatistikler, hükümetin eğitim alanındaki karnesini gözler önüne seriyor. Eğitim Sen, üniversitelerdeki boş kontenjan sorununun üniversiteler arasındaki eşitsizlik ve önlisans programlarına olan talebin azalması nedeniyle olduğunu belirtti.İstatistiklere g&ou

Her sene boş kontenjan artıyor
Paylaş

2013 ÖSYS sonuçlarının açıklanmasının ardından yayınlanan istatistikler, hükümetin eğitim alanındaki karnesini gözler önüne seriyor. Eğitim Sen, üniversitelerdeki boş kontenjan sorununun üniversiteler arasındaki eşitsizlik ve önlisans programlarına olan talebin azalması nedeniyle olduğunu belirtti.
İstatistiklere göre vakıf üniversitelerindeki sayının 16 bin 643’ten 23 bin 513’e çıktığı ifade edilen açıklamada, devlet üniversitelerinde boş kontenjan sayısının 29 bin 442 iken, bu yıl 74 bin 778 olduğu aktarıldı. Yine devlet üniversitelerinde geçen yıldan bu yana yüzde 6 kontenjan arttırıldığı kaydedilen açıklamada, buna karşın boş kentenjan sayısının yüzde 46 arttığı aktarıldı. Bir yıl içerisinde ilk yerleştirmelerde boş kalan kontenjan sayısının 80 bin 228’den 109 bin 189’a çıktığı belirtilen açıklamada, boş kalan kontenjan sayısının da 51.321’den 74.778’e çıktığı söylendi. Bu yılki üniversite boş kontenjanlarında en büyük payın ise 59 bin 856 ile ön lisans programlarına ait olduğu vurgulanan açıklamada bu sayının 2013 yılı boş kontenjanlarının yaklaşık üçte ikisi olduğu ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu ‘Fatih Projesi’ni Meclise taşıdı

SONRAKİ HABER

‘No Balls Game’ de çalındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...