27 Temmuz 2013 18:42

Metin Göktepe ismi parka geri verilsin

Mamak Halk Meclisinin çağrısı ile Cemre (Metin Göktepe) Parkı’nda gerçekleştirilen forumda buluşan Mamaklılar, Ulucanlar belgeselini izledi. Mahalle halkı daha önce ismi Metin Göktepe olan ancak daha sonra Cemre diye değiştirilen parka Metin Göktepe isminin tekrar verilmesini istedi.Belgeselin ardından Turabi Yurtsever’in ve Metal i

Metin Göktepe ismi parka geri verilsin
Paylaş

Belgeselin ardından Turabi Yurtsever’in ve Metal işçisi Rıza Ercan’ın okudu türkü ve şiirlerle başlayan foruma Mimarlar Odası Başkanı Ali Hakkan konuşmacı olarak katıldı. Hakkan, “Türkiye’de özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren aydınların, yazarların, sanatçıların ve siyasetçilerin oluşturduğu çok önemli kişiler Ulucanlar’da yattı” dedi.
General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarı Nurhayat Farımaz  ise Mamak’ta aralarında siyasi partilerin, muhtarlıkların ve yöre derneklerinin bulunduğu yeni bir platform kurduklarını, 8 Mart, 1 Mayıs, Sivas Madımak ve Çorum katliamında yaşamlarını yitirenlerin anılması gibi birçok etkinliği birlikte hayata geçirdiklerini anlattı. Gezi direnişinin de kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Farımaz, sorunlara karşı mücadelenin büyümesi için her yerde mahalle komiteleri kurulup, meclisler oluşturulması gerektiğini söyledi.

Etkinliğin ardından mahalleli gençler daha önce Metin Göktepe Parkı olan Cemre Parkı’nın tabelasına yeniden Metin Göktepe  ismini yazdılar. Gençler, parka yeniden Metin Göktepe isminin iade edilmesini istediler.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağımlıların ilaçları verildi

SONRAKİ HABER

Engelli vatandaşlarına ‘ZATEN....’ diyen bir devlet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa